Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent som kan motivera till livsviktig förändring - Vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Fagared, enhet Öxnevalla ligger i Horred och har plats för 16 flickor i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU.

Arbetsbeskrivning

Vi söker två behandlingsassistent för en tidsbegränsad allmän visstidsanställning om sex månader till akutavdelningen Östergården. Som behandlingsassistent på Statens institutionsstyrelse kan du göra skillnad. I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer och att motivera till förändring. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Det är ett tufft och utmanande men också roligt arbete. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. SiS satsar mycket på utbildning så hos oss får du verkligen en chans att utveckla dig och att komma vidare i ditt yrke. Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till den här tjänsten. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Kvalifikationer: *YH-utbildning (2-år) motsvarande behandlingspedagog, Undersköterska inriktning psykiatri eller högskoleutbildning med beteendevetenskaplig inriktning såsom socionom eller socialpedagog. *Vara en trygg och stabil person, ha tålamod och förmåga att sätta gränser samt vara konsekvent. *Vara en prosocial vuxen med förmåga att samtala med ungdomar utifrån deras individuella behov och funktionsnivå. *Ha god samarbetsförmåga *Talar du flera språk ser vi det som en merit, men kravet är att du kan dokumentera på svenska *Inneha B-körkort

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-01-18 Referensnummer: 2.9.1-114-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Camilla Appel
Avdelningsföreståndare
010-4536321
Johnny Staal
ST
010-4536307

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429

Catharina Wikehult
Saco
010-4536404


Övrigt

Övrigt: Utdrag ur Polisens belastnings och misstankeregister tas på alla som skall anställas inom myndigheten. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här