Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Ma-lärare som vill ge utsatta ungdomar lusten att lära

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Tallboskolan på Nereby behöver nu en Ma-lärare i kombination med ett annat ämne för tillsvidareanställning. Du kommer att ansvara för undervisningen i dina ämnen på skolan. Här finns stora möjligheter att utforma undervisningen utifrån egna tankar och ideér. Vi arbetar på högstadienivå i små grupper om max 9 elever. Vi har även en skolenhet som tar emot gymnasieelever på introduktionsprogrammet och undervisning i de gymnasiegemensamma ämnena kan därför också förekomma. Undervisningen är mycket individualiserad med elever i stort behov av särskilt stöd. Många elever har funktionshinder av socioemotionell och neuropsykiatrisk natur varför erfarenhet av detta är önskvärt. Vi undervisar i ett duolärarsytem där vi alltid är minst 2 pedagoger i klassen. Det innebär att du behöver vara flexibel och även kunna vara en resurs för andra lärare i deras undervisning. Utöver det ingår mentorskap i uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig lärare och intresserad av att arbeta med de elever som har det allra svårast i samhället och som är i behov av stöd från trygga och mogna vuxna med god förmåga att motivera, uppmuntra och att sätta tydliga gränser. Vi söker dig som är engagerad, flexibel och har lätt för att arbeta med andra yrkesgrupper som psykolog, behandlingsassistenter och socialtjänst, samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Din vilja att undervisa och din förmåga att skapa goda relationer är mycket viktiga förutsättningar för ett framgångsrikt arbete hos oss.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde 2020-01-07 eller enl. ök.

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-05 Referensnummer: 2.9.1-4747-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Hans Koljonen
Rektor
010-4533261
Magnus Ekström
SACO
010-453 32 66

Dikran Aydin
Bitr. Rektor
010-453 32 62
José DeBrito
OFR
010-453 32 20Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Tjänsten är en semestertjänst. Lönen är individuell månadslön enl. ök. Förmåner enl. statliga villkorsavtalet Vi tillämpar 6 månaders provanställning Intervjuer sker fortlöpande och tillsättning kan ske under rekryteringstiden. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och GDPR. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta.