Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en vikarierande HR-specialist inom rekrytering

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. På huvudkontoret i Solna, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sju avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi en vikarierande HR-specialist med uppdrag att stötta huvudkontoret i rekrytering av nya medarbetare och chefer. Som HR-specialist inom rekrytering kommer du att vara en viktig del i att försörja verksamheten med rätt kompetens i rätt tid. Det innebär att du jobbar operativt och konsultativt mot rekryterande chefer och bidrar med dina kunskaper genom alla delar i rekryteringsprocessen. Du planerar för och arbetar operativt med rekrytering. Kommunikation med kandidater kommer också att vara en viktig del av ditt uppdrag. Vid behov kan det även bli aktuellt att stötta chefer vid verksamhetskontor eller institution med rekryteringar. Det kan också bli aktuellt att stärka upp inom avdelningen med frågor inom kompetensförsörjningsområdet. Arbetet är i stor utsträckning självständigt, men du kommer att ha ett gott stöd av dina blivande kollegor på HR- avdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av konsultativt arbete med rekrytering där du har vana av att ha många processer igång samtidigt. Du har ett stort intresse av, och goda kunskaper i, kompetensbaserad rekrytering och är motiverad att dela med dig av dina kunskaper i organisationen. Eftersom en stor del av arbetet innebär samarbete med rekryterande chefer och kontakt med kandidater, är det viktigt att du är serviceinriktad och relationsskapande. Du behöver även ha en god förmåga att ta initiativ och att arbeta målfokuserat med ditt uppdrag. Du har en beteendevetenskaplig utbildning, såsom personalvetare eller liknande, alternativt har du motsvarande kunskaper som är relevanta för arbetet. SiS värdeord för bemötande är respekt, omtanke, tydlighet, och givetvis delar du dem. Kort sagt är du en god ambassadör både för SiS och för en kvalitativ, kompetensbaserad rekryteringsprocess! Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med rekrytering inom statlig verksamhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tjänsten avser ett vikariat till och med 31 december 2022. Önskat tillträde snarast möjligt.

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-31 Referensnummer: 2.9.1-424-2022.
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Emtfors
Enhetschef
010-453 43 38
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.