Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vi söker sommarvikarier till våra avdelningar på SiS ungdomshem Ljungaskog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent på SiS ungdomshem Ljungaskog tar du stort ansvar för det dagliga arbetet med ungdomarna. Du arbetar motiverande och stödjande utifrån en tydlig struktur och med en god förmåga att sätta gränser. Du planerar, genomför och följer upp behandlingsinsatser för ungdomarna. Andra viktiga arbetsuppgifter är dokumentation och kontakt med familj och andra externa samarbetspartners. Det är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med ungdomar som befinner sig i kris, är mycket utsatta och ibland utagerande. Det är många gånger ett krävande arbete men också oerhört stimulerande, glädjefyllt och omväxlande. Vi har en god stämning i arbetsgruppen och söker positiva medarbetare som vill arbeta hos oss under sommaren. För de som kallas kommer informationsmöte och intervjuer genomföras 10 mars 2020.

Kvalifikationer

Vi söker dig med personlig lämplighet för yrket och som är genuint intresserad av att arbeta med människor. De ungdomar du möter på SiS ungdomshem Ljungaskog kan ha ett stort motstånd till förändring och du behöver som person ha en god förmåga att se bortom detta och bedriva ett kontinuerligt och tålmodigt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Våra värdeord, respekt, omtanke och tydlighet, ska genomsyra ditt bemötande i alla situationer. Du behöver ha gymnasieutbildning. Det är meriterande om du har pågående eller nyligen avslutade studier till behandlingsassistent, socialpedagog eller socionom och/eller erfarenhet av socialt arbete. Du måste ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Körkort är ett krav. Arbetsgivaren begär utdrag från Polisens belastnings- och misstankeregister före anställning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid / deltid Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-01 Referensnummer: 2020-02
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 8 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Dragan Mandrapa
Avdelningsföreståndare
010/453 73 51
Gunnar Albinsson
Facklig representant för SACO


Martin Rapp, Seko
Behandlingsassistent
0104532798

Marie Eriksson
Facklig representant för OFR
0104537300


Övrigt

Övrigt: De sökande som går vidare i rekryteringen kommer att kallas till informationsmöte och intervjuer 10 mars. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.