Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Eknäs söker Leg. Psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Eknäs tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Ungdomshem Eknäs har fått utökat uppdrag i form av en annan tjänst - motivations- och behovsbedömning (MBB) och vi behöver förstärka vårt psykolog - och hälsosjukvårdsteam. Till arbetsuppgifterna hör att bl.a. utföra kvalificerade psykologutredningar, där ett viktigt moment ofta är en neuropsykologisk bedömning. Psykologutredning utförs av ett team bestående av psykolog, specialpedagog, behandlingspedagog, läkare, sjuksköterska och behandlingssekreterare. Till arbetsuppgifterna hör också att göra diagnostiska bedömningar, bedriva samtalsterapi, utföra risk- och behovsbedömningar utifrån ett strukturerat instrument (YLS/CMI), bedömningssamtal, medverka i handledning och utbildning av personal, behandlingsplanering och vara konsult i frågor av psykologisk karaktär.

Kvalifikationer

Du är leg. psykolog och har erfarenhet av handledning och arbete med missbruk och antisocialt beteende. Arbetet förutsätter god samarbetsförmåga, god initiativförmåga och förmåga att arbeta självständigt. Du har förmåga att skapa goda yrkesmässiga relationer, trygghet, stabilitet och en positiv livssyn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. På grund av Eknäs geografiska läge bör Du ha körkort och tillgång till egen bil.
Erfarenhet av utredningsverksamhet. Du skall kunna arbeta självständigt och ta eget ansvar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller tidigare, enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning i 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-31 Referensnummer: 2514 - 2022 - förlängd
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Zdravko Miholic
Institutionschef
010-453 26 01
Marita Torén
Saco/SiS
010-453 26 74

Carlos Stubing Carrasco
OFR/ST
0104532650

Ann-Kristin Södergren
Seko
0104532667


Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här