Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker behandlingsassistenter, semestervikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Margretelund har 38 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu flera behandlingsassistenter för visstidsanställning/timanställning inför sommaren 2020. Som behandlingsassistent har du ansvar för det dagliga arbetet med ungdomarna. Du ska vara en trygg och empatisk person som bryr dig om andra människor. En vuxen förebild som skapar en lugn, stabil och omvårdande miljö. En inkännande person med förmågan att sätta gränser. Arbetet består i att stödja och motivera ungdomarna, genomföra insatser utifrån behandlingsplaner och ansvara för vardagliga göromål och fritidsaktiviteter. I arbetet ingår även beteendeobservationer och dokumentation. Täppan: låsbar akutavdelning, pojkar. Videbeck: låsbar utredningsavdelning, pojkar. Kinnebäck: låsbar behandlingsavdelning, flickor.

Kvalifikationer

Som behandlingsassistent är det meriterande om du har en tvåårig eftergymnasial utbildning inom socialt arbete, behandling eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du ska ha en god empatisk förmåga och ett professionellt förhållningssätt. Ett lågaffektivt men fast bemötande med förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du trygg, lösningsfokuserad och har en god social kompetens då du kommer att ingå i ett team. Du ska ha goda kunskaper i att använda det svenska språket, både i tal och skrift. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Semestervikariat

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-15 Referensnummer: 00787-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marco Melani
Biträdande avdelningsföreståndare Täppan
010-453 35 22
Gunnar Albinsson
SACO
0725-29 15 34

Zebastian Lundin
Biträdande avdelningsföreståndare Videbeck
010-453 35 42
Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98

Radovan Gazibaric
Biträdande avdelningsföreståndare Kinnebäck
010-453 35 52
Monica Petersson
OFR
010 453 35 00
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här