Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker Upphandlare/utredare till vård- och behandlingsenheten, huvudkontoret

Arbetsplatsbeskrivning

På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Har du kunskaper inom offentlig upphandling kombinerad med en bakgrund inom och hälso- och sjukvård och vill fortsätta att utvecklas? Då kan vi erbjuda en intressant tjänst hos oss. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där du tillsammans med andra bidrar till att SiS hälso- och sjukvårdsverksamhet fortsätter att utvecklas. Till vård- och behandlingsenheten vid huvudkontoret söker vi nu en kombinerad anställning som upphandlare (50 %) och utredare (50 %), som vill utvecklas tillsammans med oss. I rollen som upphandlare arbetar du självständigt inom hälso- och sjukvård och i nära samarbete med företrädare för verksamheten och inköps- och upphandlingsenheten med planering och genomförande av upphandlingar enligt LOU. Du arbetar inom hälso- och sjukvårdsområdet med kravställning, direktupphandling, avrop, upprättande och uppföljning av avtal. I rollen som utredare arbetar du med normering, kvalitetssäkring och verksamhetsuppföljning. I arbetsuppgifterna ingår att planera och genomföra utredningsuppdrag och bereda ärenden till SiS ledning. I ditt arbete ingår även att samarbeta med och ge stöd till verksamhetskontor och institutioner i deras arbete med dokumentation och utvärdering. Resor kan förekomma i tjänsten.

Kvalifikationer

Du ska ha: • En akademisk examen inom hälso- och sjukvård och/eller eftergymnasial utbildning(KY- eller YH-utbildning) med inriktning upphandling/inköp. • Minst två års praktisk erfarenhet av upphandlingsarbete. • Goda kunskaper om lagen om offentlig upphandling. • Erfarenhet av självständigt utredningsarbete inom offentlig verksamhet, gärna inom hälso- och sjukvård. • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska. Det är meriterande om du har: • Erfarenhet av att genomföra upphandlingar i e-upphandlingssystem. • Erfarenhet av utveckling och implementering av systematiskt kvalitetsarbete. • Erfarenhet av att planera och leda projekt. • Dokumenterad projektledarutbildning För att lyckas i rollen är du noggrann och tar ansvar för att självständigt driva dina arbetsuppgifter framåt. Du har ett flexibelt förhållningssätt och har lätt för att ställa om när förutsättningar ändras. Du har god förmåga att samarbeta med din omgivning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillsvidareanställning med inledande sex månaders provanställning. Tillträde i januari-2022

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-08 Referensnummer: 2.9.1-6855-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anita Andersson
Enhetschef
010-453 40 98
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.