Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Fagared söker institutionschef

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. SiS har en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt arbete. Nu söker vi vår nästa institutionschef till vårt ungdomshem Fagared i Lindome. SiS ungdomshem Fagared är beläget söder om Göteborg och har åtta avdelningar med plats för 59 pojkar och flickor i åldern 1621 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU.

Arbetsbeskrivning

Som institutionschef har du verksamhets- arbetsmiljö- och resultatansvar för institutionen. Du är direkt underställd verksamhetsdirektören för ungdomsvården i södra Sverige och ingår tillsammans med elva kollegor i verksamhetsområdets ledningsgrupp. Du leder institutionens verksamhet tillsammans med din ledningsgrupp bestående av avdelningsföreståndare och rektor. Du bedriver ett professionellt myndighetsutövande vilket ställer höga krav på kunskap och förståelse för vårt område. Uppdraget som institutionschef ställer också höga krav på ett framgångsrikt samarbete med såväl myndigheter, kommuner och regioner som samarbete inom SiS.

Kvalifikationer

Vem söker vi? Vi söker en tydlig och erfaren ledare med tidigare erfarenhet av att leda en offentlig verksamhet. Du leder med trygghet och stabilitet och du har en positiv livssyn. Du har en väl utvecklad strategisk och analytisk förmåga, är strukturerad, van vid att prioritera i ditt arbete och att visa på resultat. Du är lyhörd och kommunikativ med en god pedagogisk förmåga och skapar förtroendeingivande yrkesrelationer såväl intern som externt. Din integritet är hög och du sätter kvalitets- och rättssäkerhetsfrågor högt på agendan. Vi ser gärna att du har uppnått goda resultat i ett utvecklingsinriktat arbete samt att du kan bidra med engagemang och energi i vår samhällsviktiga verksamhet. Verksamheten är händelsestyrd och ofta oförutsägbar, med många konfliktytor. Du behöver förstå komplexitet och kunna parera och balansera olika intressen både i och utanför verksamheten. Du behöver vara strukturerad och prioritera ordning och reda som grund för verksamheten. Krav • Akademisk examen minst 180 hp inom samhälls- och beteendevetenskap, eller annan inriktning som tillsammans med arbetserfarenhet bedöms relevant för tjänsten. • Tidigare vitsordad chefserfarenhet, företrädesvis från kommunal eller annan offentlig verksamhet. • Flerårig chefserfarenhet med budget- och personalansvar. • B-körkort. • Mycket goda kunskaper i svenska språket och uttrycker dig väl i tal och skrift. Meriterande • Akademisk examen på avancerad nivå motsvarande magister- eller masternivå. • Tidigare chefserfarenhet inom statlig verksamhet. • Erfarenhet från arbete inom vård- och behandling. • Van vid medial uppmärksamhet. • Har varit chef över chefer. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår. Välkommen med din ansökan senast 2021-01-17.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Vi tillämpar provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-01-17 Referensnummer: 2.9.1–6750-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Malin Östling
Verksamhetsdirektör
010-453 43 61
Gunnar Albinsson
Saco-s
072-529 15 34

Therese Sammels
Enhetschef
010-453 43 68
Stefan Eriksson
ST/OFR
072-553 61 31

Camilla Suvén
HR-Partner
010-453 43 58
Stefan Hasselfors
Seko
010-453 64 29
Övrigt

Övrigt: I den här rekryteringen har SiS valt att samarbete med Tarasso AB:s rekryteringskonsulter som är verksamma inom chefs- och specialistrekrytering över hela landet inom offentlig sektor. Ytterligare information om Tarasso finns att läsa på www.tarasso.se . Tarasso AB Ylva Dahl Tel: 073-026 38 34 Håkan Olsson Tel: 070-581 79 18 SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.