Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Tysslinge söker en engagerad gymnasielärare.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS har ansvar för alla inskrivna ungdomars utbildning oavsett problematik eller placeringsform. Alla ungdomar som vistas på ungdomshemmet ska få den utbildning de behöver och har rätt till. På Tysslingeskolan erbjuder vi undervisning på grundskole- och gymnasienivå inom ramen för språkintroduktion och individuellt alternativ. Vi arbetar med ett specialpedagogiskt förhållningssätt och fortbildar oss kontinuerligt. Tysslingeskolan består för närvarande av 9 lärare, en speciallärare, en administratör, en studie- och yrkesvägledare och en rektor. Skolan är i stark utveckling och prioriteras högt inom SiS. Flera av våra elever läser mot sina hemskolor på distans. Vi söker nu en gymnasielärare som ska arbeta med den elevgruppen: Hålla kontakten med hemskolorna, vara mentor för eleverna och vara en stöttande pedagog i deras undervisning, heltid. Som lärare hos oss undervisar du i små grupper med extra anpassningar utifrån varje elevs behov. Vi har våra elever under kortare eller längre tid och det är viktigt med ett positivt förhållningssätt och en tro på varje individs utvecklingspotential. Som lärare hos oss ska du motivera varje elev att bli behörig i sina ämnen eller kurser. Du samarbetar med oss på skolan och med andra yrkesgrupper på Tysslinge kring eleven. Du deltar i kollegialt lärande, handledning och utvecklingen av vår skola. När det behövs vikarierar du för dina kolleger.

Kvalifikationer

Du som söker ska - Vara legitimerad gymnasielärare. Det är meriterande - Om du har ett eller flera gymnasiegemensamma ämnen i din behörighet - Om du har erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta situationer. - Om du har erfarenhet av att arbeta med elever i behov av särskilt stöd. Personliga egenskaper: - God samarbetsförmåga - Flexibilitet i arbetet Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse. Under anställningen tillämpas semestertjänst. Tidsbegränsad anställning, visstid 1 år.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-30 Referensnummer: 2.9.1-2477-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Åsa Beckman Malmberg
Rektor
010 - 453 42 81
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Elisabet Hyvärinen
Personaladministratör
010-453 42 17
Marcus Holmberg
SACO
010-453 42 86

Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.