Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Eknäs söker semester- och timvikarier.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver individanpassad tvångsvård och verkställer sluten ungdomsvård. I samverkan med socialtjänsten ger vi ungdomar och klienter med allvarliga och omfattande psykosociala problem bättre förutsättningar för ett socialt fungerande liv utan missbruk och kriminalitet. Vården bedrivs vid flera särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS ungdomshem Eknäs, ligger naturskönt invid Mälaren cirka tio minuters bilväg söder om Enköping. Vår verksamhet bedrivs för pojkar omhändertagna enligt LVU i åldern 16-20 år, vilket sker i vår skola och på fyra separata boendeavdelningar.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent ingår i dina arbetsuppgifter att utifrån socialtjänstens uppdrag och i samverkan med övrig personal, svara för motivations- och behandlingsarbete. Vidare medverka i schemalagda fritidsaktiviteter, utföra avdelningsobservationer och dokumentation av dessa mm. Detta på någon av våra fyra ungdomsavdelningar, med som maximalt 8 ungdomar närvarande samtidigt. I arbetsuppgiften kan även ingå kontakter med ungdomens familj, socialtjänst och andra myndigheter. Arbetstid: dagtid, kväll och helg allt efter behov. Allt arbete inom SiS utgår från våra värdeord: Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Gärna godkänd 3-årig gymnasieutbildning. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten och intresset av att arbeta med ungdomar i en utsatt situation. Vidare bedöms en tydlig vuxen förebild samt ett övergripande intresse av att arbeta med människor, ha ett för vikariaten avgörande betydelse. Arbete på institution är meriterande liksom att vara flerspråkig, samt att ha en relevant eller pågående eftergymnasial utbildning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-20 Referensnummer: 3560-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 12 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jonni Durlind
HR - administratör
010-453 26 12
Marita Torén
Saco/SiS
010-453 26 74

Zdravko Miholic
Institutionschef
010-453 26 01
Carlos Stubing Carrasco
OFR/ST
0104532640

Ann-Kristin Södergren
SECO
0104532667Övrigt

Övrigt: Körkort och tillgång till bil är ett måste med anledning av institutionens geografiska läge, och att bilkörning i tjänsten också kan bli aktuellt. Intervjuer med utvalda, kommer att ske kontinuerligt under ansökningstiden. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.