Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssekreterare semestervikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Hornö tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi tar emot män med psykisk ohälsa och män med utagerande beteende.

Arbetsbeskrivning

I arbetet som behandlingssekreterare kommer du i första hand att ansvara för ett 10-tal klienters behandlingsplanering under LVM-tiden och dokumentation kring detta. I nära samarbete med klienterna, socialtjänsten och personalen på Hornö bevakar du att klienten får så relevanta behandlingsinsatser som möjligt. I förekommande fall kommer du även att skriva SiS LVM utredningar gällande "dina" klienter. I viss mån ingår även att åka på resor, se till att regler och rutiner efterföljs samt vara behjälplig med avdelningsarbete vid behov.

Kvalifikationer

Relevant akademisk utbildning, såsom socionom, beteendevetare eller annan akademisk utbildning om minst 180 hp som arbetsgivaren bedömer likvärdig, är ett krav. Det är meriterande om du arbetat med behandling inom missbruksvård, psykiatri eller liknande. Vi söker dig som är en god förebild för våra vuxna klienter, vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet. Du kan arbeta metodinriktat och har förmåga att utifrån klientens beskrivna situation kunna analysera och förstå sammanhang och utifrån detta arbeta fram lämpliga behandlingsinsatser. Du förstår vikten av ett trevligt bemötande och att bygga professionell relation med klienter. God samarbetsförmåga med klienter, medarbetare och samarbetsparter är av yttersta vikt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt kommunicerar på ett tydligt sätt. Det är även viktigt att du som person kan agera gränssättande och arbeta strukturerat. Vidare är det viktigt att kunna arbeta självständigt och engagerat samt bidra till vår gemensamma arbetsglädje. Körkort B fordras.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde 2021-06-21 eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-11 Referensnummer: 2.9.1-2893-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marianne Sandberg
Biträdande institutionschef
010-453 59 02
Beatrice Malinaric
Facklig förtroendeman SACO-S
010-453 59 05

Mia Persson
Facklig förtroendeman SEKO
010-453 59 00

Roger Lenngren
Facklig förtroendeman ST/OFR
010-453 59 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.