Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassisten natt, som kan skapa förutsättning för ett bättre liv

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Rebecka /Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö och Ekebylund i Rosersberg. Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk, ibland i kombination med psykisk störning och behov av viss omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent natt på SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund, avdelning Rebecka, deltar du i verksamheten på vår avdelning och skapar en stabil, trygg och omvårdande miljö genom att vara en bra och trygg förebild för våra kvinnor. I vårt uppdrag ligger förutom drogfrihet för våra klienter, att motivera kvinnorna till vidare vård. Tjänsten avser vaken natt och du kommer främst att jobba med att bygga trygga relationer. Samt tillsammans med de multidisciplinära team som finns kring våra klienter, dokumentera och bidra till utredningsarbetet. Arbetsuppgifterna varierar och man arbetar nära våra klienter på avdelningen. En betydande del av arbetet innebär beteende observationer som skall dokumenteras samt visitationer, tvätt och städning på avdelningen. Vi arbetar utifrån våra värdeord, Respekt, Omtanke och Tydlighet. Tjänsten avser nattjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, därför behöver du vara lyhörd och ha ett stort intresse av att arbeta med kvinnor som har en missbruksproblematik. Du är en varm och empatisk person och har en grundmurad positiv människosyn. Du ska ha en tvåårig eftergymnasial utbildning som behandlingsassistent- eller socialpedagogutbildning eventuellt även annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning som exempelvis utbildning inom beteendevetenskap. Erfarenhet inom missbruk/psykiatri samt av målgruppen är meriterande. Körkort i minst två år krävs för arbete på enhet Rebecka.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Snarast efter överenskommelse med 6 månaders provanställning inledningsvis.

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-31 Referensnummer: 2.9.1-345-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jenny Holsten
Avdelningsföreståndare
010-453 25 21
Merja Aahtila
Saco
010-453 24 09

Lotta Fastling
Bitr.avd.föreståndare
010-4532522
Rolf Lindqvist
Seko
010-453 57 97

Johanna Öhman
OFR
010-453 25 50Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.