Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Institutionschef till Gudhemsgården

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.

Arbetsbeskrivning

Som institutionschef ansvarar du för den övergripande verksamheten. Det innebär ansvar för vård och behandling för placerade klienter samt personal, ekonomi och arbetsmiljöansvar. Som institutionschef är du också ansvarig för metodutveckling och uppföljning av verksamheten. Du är också verksamhetschef för institutionens hälso- och sjukvård. Institutionschefen ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och är direkt underställd verksamhetsdirektören.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • Har en relevant högskoleutbildning om minst 180p inom beteendevetenskap, hälso- och sjukvård, vård- och behandling eller likvärdiga områden. • Med flerårig dokumenterad erfarenhet som chef från socialtjänst, beroendevård, psykiatrin och/eller institutionell vård på motsvarande nivå. • Har kunskap inom beroendevård, hälso-och sjukvård, ekonomi, ledarskap och juridik som är relevant för området. • Vill bidra med engagemang och energi i vår samhällsviktiga verksamhet. Det är meriterande om du har chefserfarenhet från statlig myndighet. Som ledare är du trygg i din roll, van att arbeta mot uppsatta mål och visa på resultat. Du kan med lätthet växla mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter och du är van vid att arbetstempot stundtals kan vara högt. Du är tydlig, kommunikativ och relationsskapande och bidrar på detta sätt till en god samverkan och ett gott klimat inom och utanför organisationen. Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Du har en grundmurad humanistisk människosyn och vill aktivt bidra till efterlevnad av SiS värdegrund, "omtanke, respekt och tydlighet". Du har ett tydligt arbetsgivarperspektiv och är flexibel, noggrann, analytisk och strukturerad. Du har en mycket god samarbetsförmåga och förståelse för olika professioner samt en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-14 Referensnummer: 2.9.1-1206-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
AnnaKatarina Jonsson
Branch manager Randstad
0733439717
Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09

Thord Jansson
OFR
010-453 41 81

Rolf Lindqvist
Seko
073-077 55 23


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.