Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Vemyra utanför Sollefteå tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosociala problem samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vår sjuksköterska kommer inom kort gå i pension och vi söker nu hennes efterträdare. Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar provanställning om sex månader. Du kommer vara direkt underställd verksamhetschefen som även är institutionschef. Arbetet är varierande och omfattar ansvar för medicinsk omvårdnad för ungdomarna på institutionen. Vidare deltar du som sjuksköterska i tvärprofessionella team som sakkunnig inom ditt område. Du deltar även i elevhälsoarbetet som bedrivs vid institutionen. Arbetet sker i samverkan med andra professioner men du förväntas också kunna göra självständiga bedömningar i vardagen med hög integritet. Ett viktigt område som ligger hos sjuksköterskan är institutionens läkemedelshantering, vilket bland annat innefattar delning i dosett och administrering av läkemedel. Du kommer delta i sammankomster med andra sjuksköterskor inom myndigheten och arbetet innebär därför vissa resor. Som en del i det systematiska kvalitetsarbetet ingår även samverkan med andra huvudmän. Som sjuksköterska gäller särskilda krav kring dokumentation. Du behöver därför vara van att dokumentera och behärska såväl språket som datorer. Du behöver ha gott omdöme och ha förmåga att ta ansvar. Det är viktigt att du har god förmåga att förklara och kommunicera medicinska frågeställningar. För att du ska trivas ska du motiveras av blandade arbetsuppgifter och du ska vilja bidra med dina kunskaper. Erfarenhet av kliniskt arbete är ett krav och stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Du ska: • ha sjuksköterskeexamen och giltig legitimation • ha 3 års arbetslivserfarenhet som sjuksköterska Du bör: • ha erfarenhet av vård i låsta miljöer • genom arbete ha förvärvat kunskaper om elevhälsoarbete • genom arbete ha förvärvat kunskaper om psykiatri

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde kan ske tidigare eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-19 Referensnummer: 2.9.1-142-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Fredrik Berglund
Institutionschef

Mikael Vuopio
OFR
070-554 41 32

Christofer Björkskog
Saco-S
0104535217

Mikael Bergkvist
SEKO
0104534187


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här