Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Vemyra söker behandlingssekreterare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Vemyra utanför Sollefteå tar emot skolpliktiga flickor med psykosociala problem samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och göra skillnad för dem som behöver det mest? På våra tre avdelningar finns plats för totalt 18 flickor som alla är i behov av kvalificerade bedömningar, behandlingsinsatser och så klart omhändertagande. Vi arbetar för att våra ungdomar, trots att de vistas hos oss under tvång, uppmuntras till och upplever att de har egna val och kan påverka sin egen utveckling så långt det är möjligt. Behandlingssekreterarens ansvar är att planera, samordna och genomföra processerna kring varje ungdom, tillsammans med ett professionellt behandlingsteam. Behandlingsteamet som är tvärprofessionellt består av behandlingssekreterare, psykolog, sjuksköterska, specialpedagog samt arbetsledande funktioner. Arbetsuppgifterna innebär att genomföra bedömningsinsatser för att sedan planera ungdomens fortsatta vård utifrån hennes behov och resurser. Du kommer också medverka i olika möten samt vara ansvarig för att förmedla innehållet i planeringen vidare till behandlingskollegiet. Du kommer även att arbeta med övergripande verksamhetsplanering och utveckling tillsammans med avdelningsföreståndaren. I rollen ingår många kontakter både inom och utanför institutionen med bland annat behandlingsassistenter, psykolog, lärare, sjuksköterska, socialtjänst samt ungdomarnas familj. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du få ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan beteendevetenskaplig utbildning omfattande minst 210 hp som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är en fördel om du har en utbildning i KBT, MI eller strukturerade riskinstrument (YLS-CMI). Det är ett krav att du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift samt att du har grundläggande IT-kunskaper. Körkort är också ett krav. För att klara uppdraget krävs att du är en trygg och stabil person med självinsikt som tar ansvar för dina arbetsuppgifter samt planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor genom att vara lyhörd och mottaglig för motparten samtidigt som du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskapet når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda. Vidare värdesätter du olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra. Du är också analytisk och gillar att arbeta med komplexa frågor.
Du ska ha erfarenhet från arbete med ungdomar. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i låsbara miljöer.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde sker enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-14 Referensnummer: 2.9.1-4539-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Fanny Jedborn
Biträdande institutionschef
0104533402
Cecilia Norman
OFR/ST
0104535514

Henrik Isgren
Saco
010-4535626

Mika Erkkonen
Seko
010-4535212


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.