Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Chef för HSL-team

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vad vi erbjuder: Vi erbjuder dig ett givande och varierat arbete inom tvångsvård av unga, med möjlighet att utveckla din kompetens inom arbetsledning, utredningsarbete och psykoterapeutiskt arbete. Du kommer att leda vårt HSL-team bestående av psykologer och sjuksköterskor. Ni arbetar tillsammans med övriga på institutionen i ett multiprofessionellt team med bred kompetens inom ungdomsvården. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling och fortbildning. Det här får du arbeta med: Som chef för HSL-teamet arbetsleder du psykologer och sjuksköterskor på institutionen. Du är en viktig spelare i institutionens ledningsgrupp och din närmaste chef är institutionschefen. Tillsammans med din grupp arbetar ni med olika formera av riskbedömning, utredning, stöd och behandling. Ni är en del i multiprofessionella teamet kring varje ungdom. Tillsammans med rektor, specialpedagog, syv, Elev- och barnombud, samt behandlingspersonal bildar ni institutionens elevhälsoteam.

Kvalifikationer

För att du ska trivas hos oss bör du vara intresserad av samspelet mellan psykologiska faktorer och sociala förutsättningar, då uppdraget är komplext. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra då arbetet i stor mån bygger på samarbetet mellan olika professioner. Som ledare behöver du vara bra på att coacha dina medarbetare, skapa en inkluderande miljö, arbeta strategiskt med utvecklingsfrågor. Du har lätt för att kommunicera i tal och skrift och tar ansvar för dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och självständigt sätt. Vidare har du ett kvalitetstänk och är intresserad av att driva verksamheten framåt tillsammans med övriga teamet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Din formella kompetens ska vara leg. psykolog alt socionom med steg 1. Vidare ska du ha B-körtkort.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Vi ser gärna att du börjar så snart som möjligt.

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-28 Referensnummer: 2.9.1-1139-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Åsebrant
Institutionschef
010-4533601
Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00

Håkan Karlsson
OFR
010-4533600

Catarina Strandberg
SEKO
010-4533600


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.