Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska till SiS ungdomshem Bärby

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med våra två andra sjuksköterska kommer du ansvara för omvårdnadsarbetet, abstinensbedömningar, assistera när ungdomarna träffar läkare, sköta läkemedelshantering, delta i utredningsarbetet samt genomför hälsosamtal med samtliga ungdomar. Du kommer även ha beredskap var 3:e vecka då du på icke kontorstid ska svara på medicinskt relaterade frågor.

Kvalifikationer

Vi söker leg. sjuksköterska, gärna med erfarenhet från missbruksvård, psykiatri. Vi värdesätter god samarbetsförmåga både med kollegor och andra samarbetspartner, flexibilitet, förmåga att strukturera, planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Vi ser att du har några års yrkeserfarenhet, gärna inom beroendevård/psykiatrisk vård. Särskilt vikt läggs vid personlig lämplighet och du som sökande ska ha fyllt 25 år

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-30 Referensnummer: 2859-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jessica Nordén
Institutionsansvarig sjuksköterska
010-453 23 31
Henrik Isgren
saco
0104535626

Patrick Fällman
OFR
010-4534922

Mika Erkkonen
seko
010-4535212


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.