Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en förvaltningsledare inom IT

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park. En förutsättning för att SiS ska kunna bedriva en effektiv verksamhet är en väl fungerande IT-miljö. Enheten för IT-utveckling och förvaltning är en av fyra enheter på avdelningen för lokaler och IT som bland annat arbetar med strategisk IT-utveckling samt operativ utveckling och förvaltning av myndighetens IT-system. Läs gärna mer om oss på www.stat-inst.se.

Arbetsbeskrivning

Vi står inför spännande utmaningar och behöver expandera. Syftet är att bygga upp intern kompetens inom förvaltningsledning. Vi vill öka vår interna kompetens och samtidigt minska beroendet av externa konsulter. Vi söker därför en förvaltningsledare-IT. Arbetet på enheten kännetecknas av prestigelöshet och frihet under ansvar. Vi är beroende av dig, ditt engagemang och dina idéer för att tillsammans driva SiS IT-utveckling framåt. Som Förvaltningsledare IT på SiS har du en central roll i förvaltningen av myndighetens IT-system. Du samverkar med förvaltningsobjektets förvaltningsledare och leder den tekniska förvaltningen och vidareutvecklingen av SiS IT-system. Du ansvarar bland annat för att planera, prioritera, följa upp och besluta inom ramen för gällande förvaltningsplan. Du samordnar interna och externa leverantörer samt koordinerar aktiviteter. I rollen förekommer även projektledning kopplat till detta område.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: • Eftergymnasial utbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller annan utbildning eller erfarenhet som SiS bedömer är relevant. • Erfarenhet av att arbeta som förvaltningsledare IT alternativt projekt- eller uppdragsledning inom IT-området. • God kunskap om förvaltningsmodeller, t.ex. PM3. Du är: Då tjänsten innebär mycket samverkan med medarbetare, projektledare, förvaltare, användare och leverantörer är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Vi söker en person som har ett ödmjukt förhållningssätt, är driven och orädd men samtidigt lyhörd. Du trivs när du har möjlighet att påverka och du har ett stort engagemang för dina arbetsuppgifter och för hela verksamheten. Vi ser också att du behöver kunna kommunicera på svenska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: Enligt överenskommelse. SiS tillämpar provanställning om se månader.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-18 Referensnummer: 2.9.1-2722-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Oscar Nordström
Rekryterare
0725542282
Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Henrik Oscarson
Enhetschef
010-453 41 33
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09Övrigt

Övrigt: I den här rekryteringen samarbetar vi med Randstad Professionals. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.