Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Sundbo söker en biträdande institutionschef

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Sundbo utanför Fagersta tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att bedriva vård för ungdomar med särskilda vårdbehov (LVU) och tar emot pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård (LSU). Uppdraget består av vård och behandling enligt socialtjänstlagen, skolverksamhet enligt skollagen samt viss hälso- och sjukvård enligt hälso- och sjukvårdslagen.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande institutionschef utgör du ett stöd till institutionschefen i styrning och ledning av verksamheten. Tjänsten är direkt underställd institutionschefen och arbetsuppgifterna kommer bl.a. innefatta ansvar för att driva behandlings-, metod- och utvecklingsarbetet inom institutionen. Befattningen innebär även ställföreträdarskap vid institutionschefens frånvaro. Du ingår tillsammans med andra chefer i institutionens chefsberedskap, vilket innebär schemalagd chefsberedskap. Du utgör ett stöd i behandlingsplanering, i genomförande och uppföljning av metod-behandlingsresultat samt i dokumentationsarbetet. I din befattning har du ansvar för att driva institutionsövergripande projekt inom dessa områden och att hålla dig ajour med nya forskningsrön inom vård- och behandling. Du håller dig på olika sätt fortlöpande informerad om den operativa verksamheten på institutionen och du ingår i institutionens ledningsgrupp. Tillsammans med institutionschefen ansvarar du för att verksamheten på Sundbo genomförs och bedrivs på ett rättssäkert sätt, vilket innebär att ansvara för att utredningar och riskbedömningar genomförs enligt SiS riktlinjer och med hög kvalitet. Du ansvarar också för att se till att behandlingsinsatserna på Sundbo bedrivs i enlighet med SiS riktlinjer och med hög programtrohet och hög kvalitet. Biträdande institutionschef är närmsta chef för hälso- och sjukvårdspersonal på Sundbo. Som chef i SiS arbetar du efter vår ledarskapspolicy: Du tar ansvar för helheten och förverkligar SiS vision och mål. Du arbetar för att våra mål nås genom att skapa goda strukturer, arbetssätt och kultur. Du tar tag i utmaningar och agerar med mod. Du är en god förebild och visar tillit till dina medarbetares och kollegors kompetens och uppmuntrar dem till utveckling och att ta eget ansvar. Du involverar dina medarbetare i vårt utvecklingsarbete och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap och för en lärande organisation. Du främjar ett gott samarbete inom SiS och med andra samarbetspartners. Du är kommunikativ och skapar dialog, delaktighet och engagemang.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har • Akademisk examen minst 180 hp inom juridik, samhälls- och beteendevetenskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. • Flerårig chefserfarenhet, företrädesvis från socialtjänst, vård och behandling eller liknande, där verksamhets-, personal-, budget- och arbetsmiljöansvar ingår. • Mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. • Grundläggande datakunskaper. • B-körkort Det är meriterande om du har: • Erfarenhet från statlig verksamhet där statstjänstemannarollen är vägledande. • Erfarenhet från arbete med ungdomar och/eller institutionsvård. Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring: Vi söker dig som har förmåga att periodvis hantera en hög arbetsbelastning och kunna prioritera arbetet självständigt och vara lösningsorienterad. Du är en relationsbyggare och en skicklig kommunikatör. Du är en stabil person och som kollega är du med och bidrar till vi-känslan på SiS. Du har en god samarbetsförmåga och en förståelse för olika professioner och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-09-01 Referensnummer: 2.9.1-04592-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marcus Lindberg
Institutionschef
010-453 52 01
Mika Erkkonen
Seko
010-453 52 12

Cecilia Norman
OFR
0104535514

Mikael Andersson
SACO-S
010-453 51 11


Övrigt

Övrigt: - SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. - SiS gör registerkontroll innan anställning. - Som en del av rekryteringsprocessen kan tester bli aktuellt. - Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.