Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Undersköterska sommarvikariat till SIS ungdomshem Långanäs

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi är ett team på två sjuksköterskor, tre psykologer och en arbetsterapeut som söker dig som är utbildad undersköterska och vill stötta upp i vår spännande verksamhet under sommaren. Som undersköterska på SiS ungdomshem Långanäs har du ett viktigt uppdrag då du tillsammans med avdelningarna och dina kollegor verkar för våra ungdomars upplevelse av en god hälsa. Vårt arbete utgår alltid från våra värdeord, respekt, omtanke och tydlighet. I din roll hos oss kommer du ansvara för planerad läkarmottagning, visst mottagningsarbete och viss läkemedelshantering, samtidigt som du har en löpande kontakt med avdelningarna. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att hämta medicin från apoteket samt planera och genomföra enklare mottagningsbesök såsom längd, vikt, blodtryck och viss rådgivning. Du kommer också vara delaktig i planering av läkarmottagning och administration såsom exempelvis journalföring och dokumentation. I arbetsuppgifterna ingår också att vara avdelningarna behjälplig med bokning av tid till vårdcentral och/eller sjukhus samt att i vissa fall följa med ungdom och behandlingsassistent på det bokade besöket. Ständig samverkan med dina närmsta kollegor och ungdomarnas avdelningar på Långanäs är en naturlig del av tjänsten. Du kommer arbeta extra tätt tillsammans med våra sjuksköterskor.

Kvalifikationer

Du som söker sommarvikariat hos oss är utbildad undersköterska och har goda kunskaper inom It samt behärskar det svenska språket väl, både i tal och skrift. Körkort är ett krav. Vi söker dig som är nyfiken på och intresserad av att arbeta med ungdomar som befinner sig i en orienteringsfas i livet. För att lyckas i rollen krävs att du vågar vara en trygg, stabil och tålmodig, omtänksam vuxen oavsett vilket bemötande ungdomarna ger dig. Vidare bör du arbeta bra tillsammans med andra människor genom att lyssna och kommunicera på ett klart och välformulerat sätt. Du har också förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv, snabbt ändra ditt synsätt och anpassa dig till situationen. Slutligen tror vi att du är en person som tar ansvar för dina arbetsuppgifter genom att självständigt driva dina processer och planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Deltid Vikariat på 50-80% utifrån önskemål

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-05 Referensnummer: 2.9.1-1655-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Ragnarsson
HSL-chef
010-4533612
Andreas Bardh
SACO
010-4533600

Catarina Strandberg
SEKO
010-4533600

Håkan Karlsson
OFR
010-4533600


Övrigt

Övrigt: