Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Nu rekryterar vi HR-specialister inom rekrytering

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 270 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndighetens ca 4000 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi HR-specialister med uppdrag att stötta i rekrytering av nya medarbetare och chefer till SiS huvudkontor. SiS är inne på en spännande utvecklingsresa däribland utvecklingsarbete med att stärka myndighetens kompetensförsörjning, där rekrytering utgör en viktig del. I den här tjänsten kommer du att får du möjlighet att arbeta med rekrytering, chefsstöd och möta kandidater som söker jobb i SiS. Som HR-specialist inom rekrytering kommer du att vara en viktig del i att försörja verksamheten med rätt kompetens för vårt uppdrag. Du planerar för och arbetar operativt, konsultativt och tidvis även strategiskt med rekrytering och bidrar med dina kunskaper genom alla delar i processen. Kommunikation med kandidater kommer också att vara en viktig del av ditt uppdrag. Vid behov kan det även bli aktuellt att stötta chefer i övriga delar av organisationen med rekryteringar. Det kan också bli aktuellt att stärka upp inom HR-avdelningen med frågor inom andra delar av kompetensförsörjningsområdet. Arbetet är i stor utsträckning självständigt, men du kommer att ha ett gott stöd av dina blivande kollegor på HR- avdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har vana av att ha många processer igång samtidigt. Du har ett stort intresse av, och goda kunskaper i, kompetensbaserad rekrytering och är motiverad att dela med dig av dina kunskaper i organisationen. Eftersom en stor del av arbetet innebär samarbete med rekryterande chefer och kontakt med kandidater, är det viktigt att du är serviceinriktad och relationsskapande. Du behöver även ha en god förmåga att ta initiativ och att arbeta målfokuserat med ditt uppdrag. SiS värdeord för bemötande är respekt, omtanke, tydlighet, och givetvis delar du dem. Kort sagt är du en god ambassadör både för SiS och för en kvalitativ, kompetensbaserad rekryteringsprocess! Vi söker dig som har: • akademisk utbildning, t.ex. beteendevetare eller personalvetare, alternativt motsvarande kunskaper som är relevanta för arbetet • erfarenhet av operativt och konsultativt arbete med rekrytering • erfarenhet av att ha många processer igång samtidigt Vi ser det som meriterande om du har: • erfarenhet av att arbeta med rekrytering inom statlig verksamhet • erfarenhet av strategiskt arbete med rekrytering Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse Vi tillämpar provanställning om 6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-01 Referensnummer: 2.9.1-3319-2022.
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Emtfors
Enhetschef
010-453 43 38
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har SiS tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här