Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vi söker timvikarier samt vikarier till sommaren 2022

Arbetsplatsbeskrivning

Brättegården ligger strax utanför Vänersborg. Vi tar emot icke skolpliktiga ungdomar med psykosocial problematik, psykisk ohälsa samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

På institutionen bor 32 ungdomar, fördelat på 5 avdelningar. Vi är drygt 100 medarbetare som arbetar för att skapa goda förutsättningar för ungdomarna. Därutöver har vi ett antal tidsbegränsat anställda som stöttar upp vid ordinarie medarbetares frånvaro. Utöver behandlingspersonal har vi en egen skola, ett eget kök samt en ekonomi- administration- och IT-funktion. På området finns aktiviteter så som gym, fotbollsplan samt egen brygga för bad och båtåkning. Vid besök av föräldrar finns ett eget hus där umgänge och övernattning sker. Även vistelse utanför området görs för att berika ungdomarnas vardag. Som behandlingsassistent har du tillsammans med övrig personal ett stort ansvar för det dagliga arbetet och är en vuxen förebild som ansvarar för att skapa en stabil, trygg, aktiv och utvecklande miljö för ungdomarna. Tillsammans med dina teammedlemmar kommer du stödja och motivera till vardagliga göromål och fritidsaktiviteter, du kommer utföra behandling med stöd av behandlings- och utredningssekreterare samt jobba mot de uppsatta målen i respektive ungdoms behandlingsplan. Vårt arbete och förhållningssätt gentemot varandra utgår från våra värdeord respekt, omtanke och trygghet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: - Är en god vuxen förebild för ungdomar - Kan dela med dig av din trygghet, stabilitet och positiva livssyn - Kan hantera konflikter - Är trygg i dig själv och kan sätta gränser - Kan lösa problem på ett konstruktivt sätt - Har god samarbetsförmåga - Kan stimulera och utveckla ungdomarnas fritidsintressen - Har erfarenhet av arbete med ungdomar - Har god svenska i tal och skrift då kommunikation och dokumentation är väsentliga delar av arbetet Har du för området relevant högskoleutbildning är det meriterande. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet. Körkort är ett krav. Vi tar utdrag från brotts- och misstankeregistret inför alla anställningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-31 Referensnummer: 2.9.1 00777 -2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sara Algebäck
Avdelningsföreståndare
010- 453 27 50
Martin Rapp
SEKO
010-4532798

Gunnar Albinsson
Facklig företrädare SACO
010-4534154

Stefan Eriksson
Facklig företrädare OFR
072-5536131


Övrigt

Övrigt: Inled ditt personliga brev med om du är intresserad av timvik och/eller sommarjobb samt vilken typ av schemaläggning, dvs oregelbunden arbetstid eller enbart natt. Vi anställer löpande under annonseringstiden, så skicka gärna in din ansökan redan idag! Blir du kallad på intervju inleds processen med en information via Skype om Brättegården och tjänsten. Därefter följer en kortare intervju via Skype. Är intresset för tjänsten ömsesidigt kallas du till ytterligare en intervju som kommer äga rum på Brättegården. Oavsett om du söker timanställning och/eller sommarjobb, kommer du inleda din anställning med ca 5 introduktionspass där du "går bredvid" en annan medarbetare. Du kommer även delta i en av följande obligatoriska introduktionsutbildningar,17-19/5 eller 13-14/6 (reservation för ev ändringar i datum). Självklart är dessa dagar betalda. Under sommaren ser vi gärna att du kan jobba 8 veckor. Ange i din ansökan mellan vilka veckor du kan jobba. Semesterperioden för oss är mellan v 24-33. Under sommaren får du som vikarie månadslön, vilket innebär att du slipper vänta en månad med att få din lön. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi tillämpar rökfri arbetstid. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.