Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Eknäs Ungdomshem söker Behandlingssekreterare - tillsvidareanställning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Eknäs tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS Ungdomshem Eknäs söker en Behandlingssekreterare. Som Behandlingssekreterare på Eknäs kommer du att delta i arbetet kring utrednings- och behandlingsinsatserna för våra ungdomar. Du medverkar till att engagera ungdomarna i den dagliga verksamheten utifrån den enskildes behandlingsplan. Du blir en del av det multidisciplinära team som finns på institutionen. Du kommer även att vara behjälplig med att insatserna planeras, utförs samt att dokumentationen kring behandlingsinsatser sker enligt gällande lagar och riktlinjer. En central del av arbetet är att samverka med socialtjänst samt upprätta klienternas behandlingsplan och delvis genomföra SiS utredning LVU. En utredning genomförs i form av insamlande av uppgifter, intervjuer, bedömningar, test och utlåtande där respektive kompetenser svarar för de olika delarna i utredningen. Vi arbetar utifrån våra värdeord respekt, omtanke och tydlighet vad gäller både våra klienter och kollegor. Där vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet , därför behöver du vara lyhörd och ha uppnått en relativt hög mognad samt ha ett stort intresse av att arbeta med ungdomar med en psykosocial problematik samt missbruk och kriminalitet. Du har god initiativförmåga, kan arbeta självständigt och har en god samarbetsförmåga. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har erfarenhet av att möta människor i en utsatt livssituation. Vi söker dig som är utbildad socionom, har beteendevetenskaplig eller annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig högskoleutbildning om 210 hp. Dokumenterad erfarenhet av utredningsarbete är önskvärt och erfarenhet av missbruksbehandling samt arbete inom eller i nära samarbete med socialtjänst är meriterande. Meriterande är även utbildning i samt erfarenhet av att arbeta med MI. Krav på B-körkort finns.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-26 Referensnummer: A1146560
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Alexander Pellettieri
Bitr. Institutionschef
010-453 2602

Thorbjörn Sundh
Institutionschef
010-453 26 01

Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.