Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

I ditt arbete kommer du att motivera ungdomar till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer och att motivera till förändring. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Det är ett tufft och utmanande men också roligt arbete. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet. SiS ungdomshem Nereby har fått i uppdrag att starta två avdelningar i Bergsjön. Med anledning av detta söker vi personer för 3 månadsvikariat med stor möjlighet till förlängning. Tjänstgöring på schema dagtid, kvällar, helger och sovande jour. Behandlingsassistenter deltar i olika fritidsaktiviteter med ungdomarna, i gränssättning, i social träning mm.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en gränssättande, varm och empatisk person och som drivs av en stark inre glöd att tro på att förändring är möjlig och att förändring skapas i mötet med andra människor. Du har ett professionellt bemötande och värnar om goda relationer till alla klienter, deras anhöriga och dina kollegor. Lika viktigt är det att du har en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt, nedtrappande och tydligt sätt. För att söka denna tjänst behöver du ha en avslutad gymnasieutbildning. Arbetsgivaren söker personer med erfarenhet av behandlingsarbete och som har förmåga att arbeta mot uppsatta mål och en framtagen, individuell behandlingsplan. Det är meriterande om du har lämplig utbildningsbakgrund, Högskole- eller YH-utbildning, inom socialt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort krävs. Arbetsgivaren kommer att begära utdrag ur belastningsregistret på samtliga ansökningar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-26 Referensnummer: 2.9.1-2680-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Sofia Boman
Avdelningsföreståndare
0104533381
José Andrade De brito
OFR
010-4533220

Thomas Lindmark
SEKO
010-453 3252

Magnus Ekström
SACO
010-453 32 66


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.