Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en verksamhetsutvecklare inom vård och behandling

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. Myndigheten är indelad i ett huvudkontor, beläget i Solna, och tre verksamhetsområden. Verksamhetsområde missbruksvård omfattar elva LVM-hem som finns utspridda över hela landet. Varje verksamhetsområde har ett verksamhetskontor. Missbruksvårdens kontor är placerat i anslutning till huvudkontoret i Solna och består utöver verksamhetsdirektören och verksamhetskontorschefen av ca tio personer inom områdena vård- och behandling, hälso- och sjukvård, juridik, administration/registrator, ekonomi samt HR. Tillsammans ansvarar verksamhetskontoret för att stödja och följa upp verksamheten inom hela verksamhetsområdet.

Arbetsbeskrivning

I rollen som verksamhetsutvecklare för vård och behandling arbetar du på uppdrag av verksamhetsdirektör och enhetschef för verksamhetskontoret och ansvarar för delegerade frågor som rör vård och behandling på verksamhetsområdesnivå. I uppdraget ingår att stödja och följa upp LVM-hemmen i vård och behandlingsfrågor. Inom detta område ingår att handlägga och utreda inkomna Lex Sarah-rapporter, sammanställa och analysera trender och mönster på verksamhetsområdesnivå utifrån sammanställning och analys liksom att planera och följa upp aktiviteter i verksamhetskontorets verksamhetsplan som rör vård och behandling. Verksamhetsutvecklarna deltar i uppföljning av verksamheten på uppdrag av enhetschef för verksamhetskontoret och bidrar med data och analyser från uppföljning av metoder, vårdinsatser och vårdresultat utifrån aktuella frågeställningar i verksamhetsplanen. På uppdrag av verksamhetsdirektör och enhetschef för verksamhetskontoret tillkommer uppdrag att utveckla och samordna prioriterade vård- och behandlingsfrågor inom verksamhetsområdet i samarbete med vård och behandlingsenheten på huvudkontoret. Vidare ansvarar verksamhetsutvecklaren för uppföljningen av dokumentationen inom vård och behandling, implementering och uppföljning av följsamhet till riktlinjer liksom andra tillkommande arbetsuppgifter. Arbetet bedrivs såväl självständigt som i team med kontorets andra verksamhetsutvecklare och med kontorets övriga funktioner. Samarbete bedrivs även med landets två andra verksamhetskontor och med huvudkontoret. Verksamhetskontoret för missbruksvård svarar för LVM-hem i hela Sverige varför anställningen kan medföra resor inom verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

Krav: • Akademisk examen inom sociologi, beteendevetenskap, socionom eller annan akademisk utbildning som bedöms likvärdig. • Erfarenhet av utredningsarbete och mycket god analytisk och administrativ förmåga. • Mycket god datorvana, bl. a. Officepaketet. • God förmåga att utrycka dig i tal och skrift. • God förmåga och fallenhet att samarbeta och kommunicera. • God förmåga att självständigt planera och organisera ditt arbete. Meriterande: • Bred kännedom om SiS verksamhet och uppdrag. • Erfarenhet av kvalificerat handläggningsarbete vid myndighet. • Kunskap om, och gärna erfarenhet av, arbetssätt och metoder utvecklade för personer med samsjuklighetsproblematik. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom att du är flexibel, har förmåga att anpassa ditt arbetssätt efter förändrade förutsättningar och att du trivs med varierande uppgifter med olika tempon och svårighetsgrad. Du är van vid att arbeta självständigt men uppskattar även att arbeta med andra och är prestigelös i dina kontakter.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid 1 augusti 2022 eller efter överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-23 Referensnummer: 2.9.1-3732-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Diana Klugman
Vik. enhetschef
010-453 41 01
Merja Aahtila
Saco-S
010-453 24 09

Rolf Lindqvist
SEKO
076-224 15 51

Thord Jansson
OFR
072-534 61 66


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.