Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Ungdomshem Eknäs söker behandlingspedagoger/behandlingsassistenter-tillsvidare.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm. SiS ungdomshem Eknäs. Är en arbetsplats med drygt 80 anställda, fördelat på fyra boendeavdelningar, skola och gemensamma funktioner. Du finner oss cirka tio minuters bilväg söder om Enköping, vackert placerat och i nära anslutning till Mälaren. Vi tar emot maximalt 26 pojkar samtidigt, i åldern 16-21 år, omhändertagna enligt LVU, med svåra psykosociala problem samt med pågående kriminalitet och missbruk. Allt arbete inom SiS utgår ifrån våra värdeord: Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgift ingår att utföra arbete på låsbara avdelningar. Arbetet görs enligt den behandlingsplan och de åtgärdsbehov som är utformade efter aktuell socialtjänsts uppdrag, och varje ungdoms specifika behov. I arbetet ingår även div. allmänsysslor som innefattas i ungdomens vardagliga sociala- och fysiska träning, samt att skriftligt dokumentera iakttagelser runt detta. Arbetet bedrivs utifrån evidensbaserade metoder och ett beteendeterapeutiskt synsätt, vilket ligger till grund för verksamheten på Eknäs. I arbetsuppgiften kommer även att ingå kontakter med ungdomarnas familjer, socialtjänst och andra myndigheter.

Kvalifikationer

För tjänsten: BEHANDLINGSASSISTENT: Du ska ha en avslutad och godkänd treårig gymnasieutbildning , till ex USK, barn och fritid, samhällslinje, och en viss erfarenhet av arbete inom vården. För tjänsten BEHANDLINGSPEDAGOG: Du ska ha minst tvåårig eftergymnasial YHS utbildning, som till ex. behandlingsassistent, fritidspedagog, beteendevetare, socionom m.fl. För båda tjänster: Arbete på institution är meriterande, liksom utbildning inom till ex. Kognitiv Beteende Terapi (KBT), Aggression Replacement Training (ART), Motiverande Intervju (MI), Återfallsprevention (ÅP). Vi eftersträvar också en mångfald i personalgruppen. Du ska ha en god färdighet att uttrycka sig i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas på Din personliga lämplighet samt Ditt genuina intresse av att arbeta med ungdomar i en utsatt situation. Det är viktigt att Du är trygg i dig själv och utgör en stabil, vuxen och tydlig förebild.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning på 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-20 Referensnummer: 03796-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 7 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Moshe Sinita
Avdelningsföreståndare
010-453 26 21
Marita Torén
Saco/SiS
010-453 26 74

Rolf Bergenstråhle
Avdelningsföreståndare
010-453 26 41
Ann-Kristin Södergren
SECO
0104532667

Anna Näslund
Avdelningsföreståndare
010-453 26 21
Carlos Stubing Carrasco
OFR/ST
0104532640
Övrigt

Övrigt: Anställningsintervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden. Du som sökande behöver, bl.a. med anledning av Eknäs geografiska läge, inneha körkort och tillgång till egen bil. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.