Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssekreterare på avdelning Karlsvik i Höör

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Lunden tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Du har huvudansvaret för behandlingsplanering, myndighetskontakter och samordning mellan vårdgivare. Tjänsten innebär arbete i team med andra funktioner såsom psykolog, sjuksköterska, behandlingspedagoger m fl. En stor del av rollen som behandlingssekreterare innefattar samordning och dokumentation. Du är ansvarig för klientens ärendegång i enlighet med Riktlinjer och Behandlingsplanering vid LVM-hemmen samt Riktlinjer för utformning och genomförande av SiS LVM-vård. I detta innefattas att under vårdtiden upprätta och löpande revidera klientens behandlingsplan samt vid behov skriva missbrukskartläggning och andra delutlåtande vid SiS utredning LVM. Att hålla enskilda samtal är en viktig del i arbetet, både som underlag vid utlåtanden och kartläggning men även för planering. Du ansvarar för kontinuerlig kontakt med ansvarig socialtjänst samt skriva månadsrapporter och sammanfattning av vårdtiden när LVM-vården upphör. Under placeringstiden ingår även bedömning och planering inför vård i öppnare former enligt 27 § LVM tillsammans med berörd klient och ansvarig socialsekreterare.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning som socionom. Du har god förmåga att uttrycka dig i skrift och tal samt har ett intresse av att arbeta med klienter med beroendeproblematik, ofta i kombination med psykisk ohälsa. Önskvärda personliga egenskaper: - Ett professionellt och respektfullt bemötande och förmågan att arbeta efter SiS etiska riktlinjer och värdeord (Respekt, Omtanke och Tydlighet) - En god förmåga att strukturera och planera arbetsuppgifter - En god samarbetsförmåga med ledning såväl som medarbetare, andra vårdgivare och klienter - Förmåga att möta och hantera konfliktfyllda situationer Erfarenhet av behandlingssekreterararbete inom missbruksvård är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav. Vi begär alltid utdrag ur Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-01 Referensnummer: Dnr 2.9.1-5884-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Laila Siljedahl
Institutionschef
010-453 3001
Heinz Månsson
OFR
010 4533060

Patrik Riborg
SEKO
010-453 3040

Hans Jarlstad
SACO
010-453 3024


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.