Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sommarjobb behandlingsassistent

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Vemyra utanför Sollefteå tar emot skolpliktiga flickor med psykosociala problem samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent har du ansvar för det dagliga arbetet med klienterna tillsammans med övrig behandlingspersonal. Du skapar en stabil och trygg miljö på avdelningen när det gäller aktiviteter, regler och säkerhetsrutiner. Viss dokumentation ingår i dina arbetsuppgifter. Arbetet innebär tjänstgöring vardag som helg, dag som kväll. Vi har även nattvikariat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är, eller håller på att utbilda dig till behandlingsassistent, behandlingspedagog, behandlingssamordnare, socialpedagog, socionom, undersköterska/skötare eller annan relevant utbildning. Du har B-körkort eftersom resor i tjänsten kan förekomma. Det är meriterande om du har: • Utbildning i motiverande samtalsteknik (MI). • Utbildning i annat behandlingsprogram som bedöms lämplig. • Arbetat i låsta miljöer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I rollen som behandlare deltar du i planeringen och genomförandet av ungdomarnas vistelse. Arbetet ställer höga krav på samarbete, såväl med andra behandlare som med övriga professioner. Du kommer som en vuxen förebild att arbeta nära ungdomarna och hjälpa till i vardagen, vilket innefattar vardagssysslor. För att lyckas i rollen måste du ha hög integritet och styras av etik och värderingar enligt SiS riktlinjer. Vidare måste du vara flexibel och kunna anpassa dig till ändrade omständigheter. Som vuxen förebild är du stabil, kontrollerad i stressituationer och en person som lätt skapar kontakter. Du behöver ha ett gott omdöme eftersom vården bedrivs med tvång och är komplex.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Timavlönad Eftersom vi tillämpar löpande intagning kommer du att påbörja timanställning och sommarjobb enligt gemensam överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-31 Referensnummer: A1088276
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 10 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Håkan Henriksson
HR- generalist
010-453 34 08
Cecilia Norman
OFR
010-453 55 32


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
SiS hemsida