Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Sundbo utanför Fagersta tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att bedriva vård för ungdomar med särskilda vårdbehov och tar emot pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård (LSU).

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta som behandlingsassistent och som tycker om att arbeta med särskilt vårdkrävande ungdomar. Tjänsten är varierad både vad gäller arbetsuppgifter och arbetstider. Arbetet innebär att bedriva behandling samt att delta i ungdomarnas dagliga vård och omsorg, ADL-träning, fysiska aktiviteter och fritidsaktiviteter samt dokumentation av det dagliga arbetet.

Kvalifikationer

Du ska ha högskoleutbildning med examen som beteendevetare eller annan högskoleexamen inom samhälls- och beteendevetenskap, alternativt eftergymnasial utbildning som behandlingsassistent (exempelvis KY, YH) eller annan beteendevetenskaplig utbildning motsvarande 180 hp. Som behandlingsassistent ska du vara tålmodig, pålitlig, trygg och gränssättande. Du ska även ha lätt för att samverka med såväl ungdomarna som med dina arbetskamrater. Du ska även kunna både tala och skriva bra svenska då dokumentation ingår i arbetet. Dina värderingar är viktiga eftersom du är en rollmodell för ungdomarna. Du ska ha B-körkort. Språkkunskaper såsom exempelvis arabiska är också meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Snarast eller enligt ö.k.

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-16 Referensnummer: Dnr.2.9.1-599-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Stetsko
Avdelningsföreståndare
010-453 52 62
Torbjörn Israelsson
SEKO
010-453 52 59

Berit Sörengård
Avdelningsföreståndare
010-453 52 71
Mikael Vuopio
OFR/ST
010-453 48 00

Christofer Björkskog
SACO-S
010-453 52 17Övrigt

Övrigt: - Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning kan bli aktuellt). - SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. - SiS gör registerkontroll innan anställning. - Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. - Intervjuer kommer ske löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdagen.