Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Köksansvarig som kan skapa förutsättning till ett bättre liv

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Rebecka /Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö och Ekebylund i Rosersberg. Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk, ibland i kombination med psykisk störning och behov av viss omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

Som köksansvarig på SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund, enhet Ekebylund, deltar du i den dagliga verksamheten genom att ta hand om vårt mottagningskök. Där kommer du ta emot mat från vårt centralkök, som finns beläget på vår andra enhet Rebecka på Ekerö. Maten levereras de flesta vardagar och behöver färdigställas för servering. Viss matlagning från grunden kommer även förekomma. Som köksansvarig kommer du att ansvara för att hygienen sköts efter de lagar och riktlinjer som finns samt för kökets egenkontroll. Du kommer även ha hand om beställningar och inköp till köket samt de förråd för livsmedel och förbrukningsvaror som finns på avdelningen. Du är med och skapar en stabil, trygg och omvårdande miljö för våra kvinnor då vår enhet är relativt liten och det mesta arbetet är klientnära. I arbetet ligger även att vara behjälplig med vissa uppgifter på avdelningen som kortare resor, med klienter i institutionens tjänstebilar, viss städning samt andra mer praktiska göromål. Institutionens uppdrag är främst att tillse drogfrihet för våra klienter samt att motivera kvinnorna till vidare vård. Vi arbetar utifrån våra värdeord, Respekt, Omtanke och Tydlighet när det gäller både våra klienter och medarbetare.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, därför behöver du vara lyhörd, serviceinriktad med en god samarbetsförmåga då du kommer att ha en nära samverkan både med centralköket och våra två avdelningar. Du har ett stort engagemang samt förmåga att ta egna initiativ och eget ansvar. Vi söker dig som har utbildning i livsmedelshygien samt dokumenterad erfarenhet av arbete i kök/storkök samt meriterande med erfarenhet av specialkost. Även arbete inom omsorg eller med målgruppen är meriterande. Körkort samt tillgång till egen bil krävs för arbete på enhet Ekebylund, då enheten är svår att nå via kommunala medel.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Snarast efter överenskommelse med en inledande provanställning om 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-16 Referensnummer: 2.9.1-2891-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Raoul Svensson
Bitr. institutionschef
010-453 25 02
Linda Majonen
Saco
010-4532514

Anette Skarstedt
HR-generalist
010-4532505
Laila Linde
Seko
010-4532520

Roger Lenngren
OFR
010-4534000Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.