Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Lärare till SiS ungdomshem Långanäs

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa framtidstro hos utsatta ungdomar? Vill du arbeta i en skola med små klasser och undervisning som bygger på tillit och på vad eleverna klarar av? Då är jobbet som lärare på SIS ungdomshem Långanäs en meningsfull utmaning och samtidigt en resa i personlig utveckling. Till oss kommer ungdomar som befinner sig i en problematisk och tuff livssituation. Många har negativa erfarenheter av skolan och låg tillit till lärare och andra vuxna. Som lärare hos oss arbetar du med dessa elever och du får en unik chans att väcka deras lust att lära och göra dem stolta över sig själva. Undervisningen sker i små klasser vilket gör att du har gott om tid för varje elev. Du utgår alltid från individuella behov och bygger relationer som gör ungdomarna trygga i skolan. I dina arbetsuppgifter ingår planering, undervisning, bedömning samt efterarbete och all undervisning har en tydlig behandlingsinriktning utifrån respektive ungdoms behandlingsplan. Samtidigt är givetvis ditt arbete även väl förankrat i kursplaner och bedömningskriterier. Då arbetet hela tiden utgår från ungdomarnas behov kommer du behöva arbeta brett i din undervisning och därför inte enbart inom ämnen där du har din huvudsakliga utbildningsinriktning. På institutionen finns flera kompletterande kompetenser och som pedagog är du en av kuggarna i ett gemensamt arbete kring ungdomarna. Samarbete med exempelvis sjuksköterskor, behandlingspersonal och psykologer är därför en viktig del i dina arbetsuppgifter. Vi är många som bryr oss och tillsammans tar vi ett helhetsgrepp kring ungdomarna. För att du ska få de rätta förutsättningarna att lyckas i rollen hos oss får du ett gediget introduktionsprogram med stort fokus på säkerhetsaspekterna i arbetet. Du har dessutom möjlighet att växa och utvecklas professionellt i din roll. Varje år samlas alla lärare för gemensam kompetensutveckling och vi tar även egna initiativ till fortbildning på institutionen.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska vara utbildad lärare med legitimation. Någon speciell utbildningsinriktning är inget krav men det är önskvärt att du är utbildad inom svenska/engelska eller SO. Det är dock ett krav att du behärskar det svenska språket väl i både tal och skrift samt att du har en god datavana. Som person är du trygg, stabil och noggrann samt förstår vikten av att anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare tar du alltid ansvar för dina arbetsuppgifter och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du arbetar också bra tillsammans med andra människor och tänker på att anpassa sättet att förmedla ditt budskap till vem som är mottagare. Det är också en fördel om du trivs att arbeta utvecklingsorienterat och har ett intresse för skolutveckling. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Anställningen kan komma att inledas med 6 månaders provtjänstgöring.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-05 Referensnummer: 2.9.1-6393-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Michael Westin
Rektor
010-453 36 95
Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00

Andreas Bardh
Biträdande rektor
010-453 37 04
Håkan Karlsson
OFR
010-453 36 00

Jimmy Johansson
Seko
010-453 36 00Övrigt

Övrigt: Läs mer om vad det innebär att arbeta som lärare hos oss!