Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter natt till SiS ungdomshem Långanäs

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Långanäs tar emot skolpliktiga samt icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi utökar nu vår nattorganisation med fler medarbetare. Tjänstgöringsgraden är 66,67% och anställningen kan komma att inledas med en provanställning. På institutionen finns idag en vaken natt per låsbar avdelning vilket vi nu kommer att förstärka på några av våra avdelningar. Dessutom finns det en "yttre natt" som nyttjas på hela området efter behov. I tjänsten vi annonserar ingår det att samverka med den yttre nattpersonalen och även med andra avdelningar vid behov så som t ex förstärkning utifrån vårdbehov eller vakanser. Uppdraget innebär att möta ungdomarnas mående och behov nattetid. Förutom det direkta behandlingsarbetet så kommer du även arbeta med viss dokumentation, visitation och lokalvård av allmänna ytor samt förberedelse av sysslor för dagpersonal. Du ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. I din roll ska du arbeta för trygghet och stabilitet för ungdomarna. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du genomgå ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten ska ha minst gymnasial utbildning. Vidare måste du ha goda grundläggande IT-kunskaper och behärska det svenska språket väl i både tal och skrift. Körkort är ett krav. Erfarenhet krävs. Du som söker ska ha minst ett års erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom psykiatri eller inom LSS omsorg. För att lyckas i rollen hos oss ser vi gärna att du som söker är lugn, trygg och stabil med god självinsikt. Du fokuserar på rätt saker och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen samtidigt som du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att ditt budskap har nått fram. Du är utåtriktad och arbetar bra med andra människor genom att skapa och bibehålla kontakter samt lyssna och kommunicera på ett konstruktivt sätt. Vidare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter genom att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Som person är du duktig på att påverka och motivera andra till förändring. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid eller enligt överenskommelse. Tjänsten kan komma att inledas med en provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-14 Referensnummer: 2.9.1-1407-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jessica Chaillet
Avdelningsföreståndare
010-4533621
Håkan Karlsson
OFR
010-4533600

Maria Campbell
Avdelningsföreståndare
010-4533651
Johan Samuelsson
Saco-S
010-453 36 00

Rickard Tan
Avdelningsföreståndare
010-4533641
Jimmy Johansson
Seko
010-453 36 00
Övrigt

Övrigt: