Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Bärby söker institutionschef

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Verksamheten består av vård och behandling då vi på Socialtjänstens uppdrag tar emot pojkar som är tvångsomhändertagna enligt lag (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga. Vid institutionen finns sju avdelningar med plats för totalt 51 pojkar i åldrarna 16-21 år som är tvångsomhändertagna med stöd av lagen om vård av unga (LVU) eller som verkställer sluten ungdomsvård enligt lagen om verkställighet av sluten ungdomsvård (LSU). Inom institutionen finns också hälsa, sjukvård samt en skola som ingår i institutionschefens ansvarsområde. Arbetsuppgifter Som institutionschef har du verksamhets-, budget- och personalansvar för institutionen. Vid institutionen finns två biträdande institutionschefer, en rektor samt sju avdelningsföreståndare. Du är direkt underställd verksamhetsdirektören för SiS Ungdomsvård norr och ingår tillsammans med övriga institutionschefer i dennes ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: • har uppnått goda resultat i ett utvecklingsinriktat arbete • vill driva en händelserik verksamhet med ordning och reda som ett motto • kan bidra med engagemang och energi i vår samhällsviktiga verksamhet. • Du ska inneha akademisk examen med minst 180 hp inom samhälls- och beteendevetenskap, eller annan inriktning som tillsammans med arbetserfarenhet bedöms relevant för tjänsten. • Du ska ha flerårig chefserfarenhet med budget- och personalansvar • Du har mycket goda kunskaper i svenska språket • Du är en relationsbyggare och skicklig kommunikatör • Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper Meriterande: • Det är meriterande om du varit chef inom statlig verksamhet • Erfarenhet av indirekt ledarskap, dvs erfarenhet av att leda verksamheten genom de direkta cheferna • Erfarenhet från verksamhet som bedriver vård och behandling.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-04 Referensnummer: 2.9.1-1064-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Robert Stenbom
Verksamhetsdirektör norr
010-453 43 21
Christofer Björkskog
Saco-S
073-802 32 12

Jenny Kingstedt
ST/OFR
076-808 07 11

MIka Erkkonen
SEKO
010-453 52 12


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och pga en kraftig underrepresentation av kvinnor på denna befattning ser vi gärna kvinnor som sökande. Provanställning tillämpas. I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad i Uppsala. Kontaktperson är Martin Winrow, 072-553 07 92.