Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent med nattjänstgöring 88 %.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS LVM-hem Gudhemsgården erbjuder en intressant och trevlig arbetsplats med omväxlande och stimulerande arbetsuppgifter. I arbetet som behandlingsassistent deltar du i de uppgifter som arbetet innebär nattetid. - Utöva övervakning och tillsyn enligt fastställda rutiner, - Ge behövlig omvårdnad och vara tillgänglig för klienterna, - Att dokumentera i enlighet med SiS riktlinjer. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för att skapa en stabil och trygg miljö, därmed är det viktigt att upprätthålla en tydlig struktur med ledning av gällande lagstiftning, riktlinjer och säkerhetsrutiner. Alla insatser och åtgärder ska vägledas av SiS värdeord för bemötande respekt, omtanke och tydlighet.

Kvalifikationer

Vi söker dig med personlig mognad, hög nivå av självkontroll, självinsikt och ett professionellt förhållningssätt. Du bör vara stabil och stresstålig under pressade situationer. Du ska ha en god förmåga till samarbete i olika team och kunna arbeta mot både kort- och långsiktiga mål. I arbetet med utsatta och ibland utagerande klienter läggs stor vikt vid din förmåga att vara tydlig, pedagogisk och lågaffektiv i bemötandet. Samtidigt bör du kunna vara flexibel och lösningsfokuserad i en miljö med snabba förändringar. Erfarenhet av att ha arbetat på institution och/eller att arbeta med klienter i denna målgrupp är meriterande. Du bör vara trygg i dig själv, orädd, flexibel och ha lätt för att skapa relationer.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid eller enligt överenskommelse. Provanställning sex månader tillämpas. Urval och intervjuer sker löpande.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-18 Referensnummer: 2.9.1-2359-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Katarina Abrahamsson
Avdelningsföreståndare
010-453 61 81
Kenth Karlsson
OFR
010-453 62 00

Daniel Söder
Tf. avdelningsföreståndare
010-453 62 90
Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09

Jimmy Hägg
SEKO
010-453 62 12Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.