Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Lärare till SiS ungdomshem Klarälvsgården

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Vill du anta en ny utmaning med ett annorlunda uppdrag, i en spännande miljö och i ett mindre sammanhang? Då tycker vi att du ska söka denna tjänst hos oss. På SiS ungdomshem Klarälvsgården bedrivs egen skola i kombination med behandling för ungdomar placerade i heldygnsvård. Samverkan mellan skolan och avdelningarna är av central betydelse för hur väl vi lyckas att motivera ungdomen till att vända en negativ utveckling till något som kan innebära bättre förutsättningar till ett bra liv. Skolan består av en rektor, lärare, SYV och specialpedagog som i samarbete planerar, undervisar, utvärderar och utvecklar skolarbetet på institutionen. Ett elevhälsoteam finns också. Inom institutionen bedrivs också egen hälso-sjukvård med sjuksköterska, psykolog och läkare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation i ett eller flera av ämnena svenska och svenska som andra språk, engelska, musik och samhällsorienterande ämnen, alternativt annan pedagogisk utbildning tillsammans med ämnesutbildning på högskolenivå inom ett eller flera av dessa ämnen. Erfarenhet av undervisning med NPF-anpassning på låg, mellanstadie- och högstadienivå (till och med årskurs 9) i ovanstående ämnen.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-10 Referensnummer: A1070574
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Henrik Isgren
Lärare, SACO
010-4535626

Pia Gullarbergs
Behandlingsassistent SEKO
0104535600

Johan Collin
Behandlingsassistent, ST
010-4535621

Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.