Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Lärare i svenska i kombination med annat ämne

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Råby tar emot icke skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik, missbruk och kriminalitet.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Råby har 48 platser, på ett år ca 175 elever. Du bedriver undervisning i relativt små elevgrupper utifrån elevernas behov och förutsättningar. Vi har både grundskoleelever och gymnasieelever så det är meriterande att ha erfarenhet av undervisning i båda skolformerna. Duolärarorganisation finns i hög utsträckning, även ett nära ämnesövergripande samarbete med övriga lärare. Arbetet innebär också att jobba utifrån en helhetsbild kring varje ungdom, att samarbeta med vård och behandling.

Kvalifikationer

Lärarexamen och legitimation i svenska för grundskolan/gymnasiet i kombination med annat ämne. Du har en god samarbetsförmåga, initiativrikedom, ett flexibelt förhållningssätt och en positiv elevsyn. Du klarar utmaningar, deltar i skolans utveckling och har hög social kompetens. Arbetet kräver att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Meriterande är dokumenterad specialpedagogisk arbete, erfarenhet av arbete med ungdomar i behov av särskilt stöd och/eller institutionsvård. Det är även meriterande att behärska flera språk. Stor vikt kommer fästas vid personlig lämplighet. Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en stimulerande miljö med ett engagerat och trevligt lärarlag. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Start i augusti, en tidsbegränsad anställning med ev möjlighet till fast anställning Semestertjänst.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-26 Referensnummer: A800236 - lärare i svenska
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Linda Silvermyr
Rektor
010-4537480
Gunnar Albinsson
SACO-S
0725- 29 15 34

Filippa Engellau
Saco-S
010-74 74 64

Dieter Pohland
OFR/ST
010-453 74 40

Martin Rapp
Seko
010-453 27 98

Magnus Nilsson
OFR
010 453 53 07


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi kommer att påbörja intervjuer även under ansökningstiden.