Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS Ungdomshem Björkbacken söker Utredningssekreterare.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Björkbacken ligger i Bergsjön i Göteborg. Vi tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik och psykisk ohälsa med inslag av kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Om du tilltalas av ett dynamiskt arbete där du är spindeln i nätet för ett kompetent utredningsteam så är detta en möjlighet som passar dig. Utifrån hög efterfrågan kommer vi inom kort göra om en av våra befintliga avdelningar till en utredningsavdelning med plats för 6 ungdomar. Utredningssekreteraren kommer utgöra en central del i hur arbetet på avdelningen organiseras och utförs. Som utredningssekreterare är du ansvarig för varje enskild utredning. Socialtjänsten preciserar ett utredningsuppdrag där du som utredningssekreterare ansvarar för att genomföra utredningen utifrån socialtjänstens frågeställning och Björkbackens resurser. Du ansvarar även för att samordna utredningsteamet som består av behandlingsassistenter, psykologer, pedagoger och hälso-& sjukvårdspersonal samt att tillse att de olika professionerna samarbetar under utredningens gång. Du ansvarar för att leda möten med socialtjänsten och för att sammanställa utredningen skriftligt och formulera rekommendation till fortsatta insatser utifrån teamets bedömning samt delge den unge, dess föräldrar samt socialtjänsten resultatet. Utredningssekreteraren ansvarar för det skriftliga utredningsutlåtandet, vilket ställer stora krav på din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du skall i samverkan med avdelningsföreståndaren verka för att utveckla det arbete som skall ske på avdelningen i fråga om utredning och behandling, samt delta i avdelningsgemensamma möten. Du förväntas även vara behjälplig på avdelningen.

Kvalifikationer

Krav: • Socionom eller annan relevant akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig, om minst 210 hp • Erfarenhet av utredningsarbete • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift • God kunskap om gällande lagstiftning • God samarbetsförmåga • God förmåga att arbeta självständigt • Social kompetens • Flexibel

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Myndigheten tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-13 Referensnummer: 2.9.1-1745-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Fredrick Asare
Biträdande Institutionschef
0104533302
Rickard Svenningsson
OFR - Lokalt ombud
010-4533320

Gunnar Albinsson
Företrädare SACO
Vx. 010-453 40 00

Peter Odehag
Företrädare SEKO
010-453 3320


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.