Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska till Älvgården (måndag-fredag, dagtid)

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Älvgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk störning.

Arbetsbeskrivning

På Älvgården arbetar tre sjuksköterskor, en IAS och undersköterskor. I gruppen ingår även psykolog och tätt samarbete med psykiater. Arbetsuppgifterna som sjuksköterska på Älvgården är varierande och utmanande. Du ansvarar tillsammans med övriga sjuksköterskor för hälso- och sjukvårdsfrågor med såväl somatisk som psykiatrisk omvårdnad. Vi vårdar många patienter med stora vårdbehov och komplexa psykiatriska tillstånd. God omvårdnad och motiverande insatser är den stora delen av en arbetsdag hos oss. Älvgården har två låsta avdelningar och en öppen. Totalt finns 27 platser med dygnet runt bemanning. Sjukvårdsenheten hos oss arbetar dagtid rak vecka.

Kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med yrkeserfarenhet från missbruksvård, psykiatri eller liknande. Du är flexibel, kan arbeta självständigt och vågar fatta beslut. Vi tror att du är en person som är trygg i såväl dig själv som i din yrkesroll och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter då Du Kommer att vara en viktig del för att verksamheten ska kunna fungera optimalt. Du är empatisk och har ett bra bemötande till patienter och kollegor. Vi ser gärna att du vill engagera dig i verksamheten och dess utveckling. Du har goda kunskaper i att använda svenska språket både i tal och skrift. B-Körkort är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet av journalsystemet TakeCare. Vi hoppas att du tycker att det låter spännande och att du är nyfiken på att veta mer om oss!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Provanställning tillämpas. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-15 Referensnummer: 2.9.1-06592-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Höglund
Bitr. Avdelningsföreståndare/IAS
010-453 70 07
Thord Jansson
OFR
010-453 41 81

Rolf Lindqvist
Seko
010-453 57 97

Merja Aahtila
Saco-s
010-453 24 09


Övrigt

Övrigt: Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas. Vi kan komma att kalla till intervju löpande under ansökningstiden. Löneform: Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas. Vid anställning kommer ett utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att begäras hos Rikspolisstyrelsen. Inför rekryteringsarbetet har Statens Institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt all kontakt med säljare, rekryteringssajter och liknande. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Här kan du läsa mer om SiS och om Älvgården