Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Projektledare på SiS Ungdomshem Nereby

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Det här jobbet passar dig som uppskattar en arbetsplats i ständig förändring mot det bättre. I februari 2021 kommer alla institutioner att övergå till att arbeta i det nya verksamhetsstödet KAJ som ersätter KIA. Nereby behöver en person som samordnar och leder implementerings- och förändringsarbetet och som dessutom lär ut KAJ på institutionen. Samma person vill vi även skall utbilda och implementera på Nereby utifrån de nya "Riktlinjer för behandlingsplanering" som presenteras i samband med att KAJ tas i drift. Projektledaren kommer ingå i Hälso- och sjukvårdsorganisationen. Arbetsuppgifter: - ta fram en lokal implementeringsplan och organisation, - samverkan med och vara länken mellan övriga aktörer som Huvudkontoret, Verksamhetskontoret och andra ansvariga, - utbilda och handleda kollegor vad gäller KAJ, - vara lokal expert på KAJ, - delta i fortsatt utveckling av KAJ, - verka för att införandet av KAJ görs på bästa sätt, - ansvara för utbildning/handledning i behandlingsplanering, - skapa en tydlighet kring behandlingsplaneringsorganisationen vad gäller struktur, tjänster, roller och ansvar, - ansvara för regelbundna boosterträffar för behandlingssekreterare/PASP (Person med Ansvar för Samordning och Planering), - ansvara för att utbilda och att öka kunskapen i hur man dokumenterar utifrån behandlingsplan, - rapportera arbetet med KAJ och behandlingsplanering till Ledningsgrupp (LG)/Biträdande Institutionschef (BIC)/ Institutionschef (IC).

Kvalifikationer

Du ska inneha akademisk examen om minst 180 hp inom samhälls- eller beteendevetenskap, eller annan utbildningsbakgrund som arbetsgivaren finner lämplig och likvärdig. Du ska vara anställd eller tidigare varit anställd inom Statens Institutionsstyrelse. Du ska ha en gedigen vana och erfarenhet i att arbeta i vårt befintliga system KIA och önskvärt är att Du har en grundläggande kunskap och kännedom i vårt kommande system KAJ. Du ska ha en vana och en erfarenhet i att arbeta med och strukturera behandlingsplaner och behandlingsarbete, både på avdelningsnivå och på organisationsnivå. Du talar och skriver svenska obehindrat. Vi söker dig som är trygg och självgående. Din lyhördhet och kommunikativa förmåga gör dig till en person som är lätt att komma överens med. Samtidigt är det viktigt att du är rakryggad och kan argumentera för din sak. Som person är du duktig på att entusiasmera och skapa engagemang i din omgivning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av och god förståelse för projektplanering, projektledning och utvärdering. För att trivas hos oss är det viktigt att du delar våra och myndighetens värderingar; respekt, omtanke och tydlighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde 2021-01-04, eller efter överenskommelse. Tidsbegränsad anställning till 2021-10-31.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-30 Referensnummer: D.nr: 2.9.1-5684-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Austli
tf. Biträdande Institutionschef
010-4533202
José Andrade De brito
OFR
010-4533220

Magnus Ekström
SACO
010-453 32 66

Thomas Lindmark
SEKO
010-4533252


Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Intervjuer med sökande kan ske fortlöpande under ansökningstiden. Vandelsprövning görs vid alla nyanställningar inom myndigheten. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
SiS Ungdomshem Nereby