Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Tysslinge söker en engagerad studie- och yrkesvägledare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Till SiS ungdomshem Tysslinge söker vi nu en studie- och yrkesvägledare på 100 % för en tillsvidareanställning. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS har ansvar för alla inskrivna ungdomars utbildning oavsett problematik eller placeringsform. Alla ungdomar som vistas på ungdomshemmet ska få den utbildning de behöver och har rätt till. På Tysslingeskolan erbjuder vi undervisning på grundskole- och gymnasienivå inom ramen för språkintroduktion och individuellt alternativ. Vi arbetar med ett specialpedagogiskt förhållningssätt och fortbildar oss kontinuerligt. Tysslingeskolan består för närvarande av 10 lärare, 2 speciallärare, en studie- och yrkesvägledare och en rektor. Skolan är i stark utveckling och prioriteras högt inom SiS. Som studie- och yrkesvägledare hos oss är din huvudsakliga uppgift att tillsammans med varje elev planera studierna och framtiden. Du kommer att ansvara för vårt datasystem Adela. Som Syv har du också en viktig roll som stöd för lärarna i sitt arbete med studie- och yrkesvägledning i undervisningen. Du har möjlighet att själv påverka hur ditt arbete ska gestalta sig tillsammans med en rektor som prioriterar syvarbetet. Du kommer att samarbeta med oss på skolan, socialtjänster från hela Sverige, psykologer och behandlingssekreterare på Tysslinge. Det är viktigt med ett positivt förhållningssätt och en tro på varje individs utvecklingspotential. Du deltar i kollegialt lärande, handledning och utvecklingen av vår skola. Du deltar i SiS Syv-nätverk med kollegor från alla institutioner.

Kvalifikationer

Du som söker ska: - Vara utbildad studie- och yrkesvägledare. - Ha intresse av att arbeta administrativt i vårt datasystem Adela. Det är meriterande - Om du har erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta situationer. - Om du har erfarenhet av att arbeta i skoladministrativa system. Personliga egenskaper: - God samarbetsförmåga - Flexibilitet i arbetet Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Rekryteringen sker löpande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillsvidareanställning, inleds med 6 månader provanställning. Tillträde efter överenskommelse. Under anställningen tillämpas semestertjänst. Löneform: Månadslön.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-30 Referensnummer: 2.9.1-3266-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Åsa Beckman Malmberg
Rektor
010-453 42 81
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Sofia Pettersson
HR-generalist
010-453 42 17
Mika Erkkonen
SEKO
072- 530 07 41

Pontus Poysti
SACO
010-453 42 90Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.