Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Administratör som vill göra skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Fagared har plats för 59 pojkar i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU. Fem avdelningar ligger i Lindome 2 mil söder om Göteborg, en i Göteborgs stad, två i Marks kommun i Öxnevalla, Horred.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en administratör med lönehantering som vår nya medarbetare. Arbetsuppgifter kommer vara löpande löne- och HR-administration och samordning enligt gällande lagstiftning och avtal m.m. Administratörsrollen har en mångsidig funktion i att ge stöd och service till interna och externa aktörer. Administratören ansvarar för att leverera underlag till Statens servicecenter, ta fram preliminära lönelistor, framtagande och analys av personalrelaterade kostnader, mm. Andra arbetsuppgifter är löpande HR-administration så som förmåner, handläggning av pensionsärenden, skapande och uppdatering av personalakter och checklistor för introduktion, HR-checklistor som stöd till chefer m.m. Du kommer även att arbeta med dagliga administrativa arbetsuppgifter som förekommer på institutionen såsom posthantering samt allmänna kontorsgöromål. Arbetsplatsen är förlagd till SiS ungdomshem Fagared i Lindome.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning inom administration. Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbete inom myndighet samt att du har arbetat i HR-administrativa datasystem såsom Besched, Primula och Winlas och mot Statens servicecenter. Arbetet ställer stora krav på flexibilitet, stresstålighet, samarbetsförmåga samt kapacitet att hålla många olika arbetsuppgifter igång samtidigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. • Svenska behärskar du flytande i såväl tal som skrift. • God kännedom om arbetstidslagstiftning, statliga villkorsavtal och kollektivavtal. • B-körkort är krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-07 Referensnummer: 2.9.1-2582-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Börge Skotnes
Samordnare
010-4536306
Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429

Catharina Wikehult
Saco
010-4536404

Johnny Staal
ST
010-4536307


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi tillämpar 6 månaders provanställning på alla tillsvidaretjänster. Utdrag ur misstanke - och belastningsregistret kommer inhämtas innan anställning. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här