Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Vill du ha en utmanande roll i en spännande och viktig verksamhet och samtidigt vara klientnära? Då ska du arbeta som behandlingspedagog hos Statens institutionsstyrelse, SiS. SiS ungdomshem Klarälvsgården söker nu behandlingspedagoger till vår låsbara avdelning. I uppdraget som behandlingspedagog ska du medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen utförs enligt rutin, medverka till ungdomarnas trygghet och bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls. Du kommer vara kontaktperson för ungdomar och ha ett utökat ansvar för ungdomens planering samt ha kontakt med vårdnadshavare för uppföljning av vården. Utöver det så kommer du att fylla en viktig roll gällande att planera, genomföra, dokumentera och följa upp den strukturerade behandlingen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god erfarenhet av arbete med utsatta ungdomar. Lägst examen från 2-årig eftergymnasial utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola(KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Du är kommunikativ som person med god förmåga att samverka med andra och bygga professionella tillitsfulla relationer. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete med målgruppen samt om du är utbildad i att bedriva adekvat strukturerad behandling.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-09 Referensnummer: A1001993 - Kopia
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Monir Ben Bouchta
Biträdande avdelningsföreståndare
010-4535618
Henrik Isgren
SACO
010-435 56 26

Johan Collin
Behandlingsassistent, ST
010-4535621

Pia Gullarbergs
Behandlingsassistent SEKO
0104535600


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här