Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker placeringshandläggare för timanställning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. På huvudkontoret i Solna, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sju avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

Placeringsenheten ansvarar för platsanvisningar och rådgivning till kommunernas socialtjänst vid placering på särskilt ungdomshem och LVM-hem. Enheten ansvarar också för hantering av sluten ungdomsvård gällande verkställighet av placering och permissionsfrågor. Enheten bidrar till myndighetens bevakning och uppföljning av förändringar i socialtjänstens efterfrågan. Dina arbetsuppgifter som placeringshandläggare är att utifrån socialtjänstens uppdrag anvisa plats och ge rådgivning så att de ungdomar och klienter som är i behov av våra insatser får bästa möjliga placering. Anvisning av placering sker med stöd av LVU, LVM, SoL och LSU. Du har fortlöpande kontakter med övriga delar av SiS verksamhet och deltar i olik former av samverkan såväl internt som externt. Placeringsenheten har beredskap för placeringar dygnet runt.

Kvalifikationer

Du ska ha: • Erfarenhet av arbete med ärenden med stöd av adekvat lagstiftning såsom Sol, LVU, LVM eller LSU • Pågående högskoleutbildning inom relevant område, eller annan utbildning som arbetsgivare bedömer likvärdig. •God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska Du bör ha: • Erfarenhet från SiS, kommunen, kriminalvården, eller liknande verksamhet. Som person tycker du om att bygga och upprätthålla goda relationer. Du är saklig, effektiv och noggrann med en god administrativ förmåga. Du har även en god förmåga att hantera en hög arbetsbelastning med bibehållen struktur. För att trivas i tjänsten behöver du vara kontaktskapande och trivas med ett tätt och prestigelöst samarbete med dina kollegor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Tjänsten avser timanställning vid behov. Tillträde så snart som möjligt, enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-02-04 Referensnummer: 2.9.1-393-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Elisabeth Olsson
Enhetschef
070-680 23 95
Lena Henriksson
Saco
072-7056485

Peter Kvist
SEKO
010-453 41 09

Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.