Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog dag på avdelning Rinnebäck

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. Lunden tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk i kombination med psykisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vård- och behandlingsarbete med särskild inriktning på motivationsarbete där även kontaktpersonskap och delegering av medicin ingår i tjänsten. Denna annons gäller avdelning Rinnebäck. På avdelning Rinnebäck (8 låsbara platser) vårdas kvinnor med ett komplext missbruk i kombination med annan psykiatrisk problematik. Vi har också uppdrag att vårda kvinnor (2 platser av de 8) som har särskilt behov av stöd utifrån utagerande beteendeproblematik. I denna tjänst arbetar man efter ett schema där obekväma arbetstider förekommer, dag, kväll och helg.

Kvalifikationer

För en tjänst som behandlingspedagog ser vi gärna att du är utbildad socionom, beteendevetare eller behandlingspedagog. Vi kräver att du som minimum har en 2-årig eftergymnasial examen från folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. Kunskaper och färdigheter • God svenska i tal och skrift • B-körkort är önskvärt - Vara trygg i att utföra arbetsuppgifter enskilt och erbjuda stöd åt en klient i taget - Vara inställd på att identifiera klientens specifika behov och begränsningar för att därefter anpassa krav och de stödjande insatserna - God förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlings- och förändringsarbete - God förmåga i att samverka samt att ta ansvar för att kunskapsöverföring sker både från och till andra - God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift - Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med klienter som har NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) ses som meriterande - Stor vikt läggs vid personlig lämplighet - Erfarenhet av arbete inom tvångsvård på institution är önskvärt Utifrån att vi har ett uppdrag att vårda klienter som har särskilda behov, så betonas vikten av att: - ha god förmåga att hantera högenergiska situationer som tenderar att framkalla känslor av stress och press på ett lågaffektivt, metodförankrat och riskavvägande vis - vara prestigelös och sänka kraven i möjligaste mån i situationer där risk för stress, oro, ångest och andra negativa känslor hos klienten föreligger - ha god förmåga att, i svårare situationer, även upprätthålla en ödmjukhet inför målgruppens problematik, dvs erbjuda ett värdigt bemötande som vilar på en humanistisk människosyn - ha god förmåga att, i svårare situationer, dessutom agera med en gränssättande tydlighet när så är nödvändigt Vi begär utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi tillämpar provanställning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-10 Referensnummer: 2.9.1-4680-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lovisa Werner
tf avdelningsföreståndare
010-4533025
Patrik Riborg
SEKO
010-453 3040

Helen Eriksson
OFR
010-453 3091

Tiara Larsson
SACO
010-453 3017


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.