Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en utredare med inriktning verksamhetsuppföljning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park. Till huvudkontorets vård- och behandlingsenhet söker vi en utredare med inriktning mot uppföljning av verksamheten inom ungdomsvården respektive missbruksvården. Vård och behandlingsenheten har tjugo medarbetare vars huvudsakliga arbetsuppgifter är normering och stöd till verksamheten i övergripande frågor om vård och behandling, hälso- och sjukvård samt skola. Enheten ansvarar även för utveckling och uppföljning av ungdomshemmens och LVM-hemmens verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Som utredare med inriktning verksamhetsuppföljning medverkar du till myndighetens uppföljning på nationell nivå huvudsakligen genom att utveckla, bearbeta, sammanställa och analysera data från olika dokumentations- och uppföljningssystem som ADAD och DOK. I arbetsuppgifterna ingår också utveckla våra dokumentations- och uppföljningssystem, ADAD och DOK. Det ska göras som ett led i att utveckla de utbildningar som avdelningen tillhandahåller, både inom SiS ungdomsvård och missbruksvård. I arbetsuppgifterna ingår att planera och genomföra utredningsuppdrag och bereda ärenden till SiS ledning. I ditt arbete ingår även att samarbeta med och ge stöd till verksamhetskontor och institutioner i deras arbete med dokumentation och utvärdering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt för att leda och samarbeta med olika grupper samt kommunicera komplexa processer på ett tydligt och engagerat sätt. Du har således en utmärkt förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska ha: • examen från universitet eller högskola med inriktning mot samhällsvetenskap eller beteendevetenskap • erfarenhet av insamling, utvärdering, analys och presentation av data eller information. • erfarenhet av självständigt utredningsarbete Du bör ha: • erfarenhet av statistiska bearbetningar med SPSS • erfarenhet av arbete med att leda grupper i form av workshops/grupparbeten

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Anställningen avser en tillsvidareanställning med tillträde snarast möjligt SiS tillämpar provanställning om 6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2021-07-31 Referensnummer: 2.9.1-4095-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anita Andersson
Enhetschef
010-453 40 98
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09

Lotta Hedeby
ST/OFR
070-656 88 30


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.