Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssekreterare, SiS ungdomshem Brättegården

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Brättegården ligger strax utanför Vänersborg. Vi tar emot icke skolpliktiga ungdomar med psykosocial problematik, psykisk ohälsa samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

På institutionen bor 32 ungdomar, fördelat på 5 avdelningar. Vi är drygt 100 medarbetare som arbetar för att skapa goda förutsättningar för ungdomarna. Därutöver har vi ett antal tidsbegränsat anställda som stöttar upp vid ordinarie medarbetares frånvaro. Utöver behandlingspersonal har vi en egen skola, ett eget kök samt en ekonomi- administration- och IT-funktion. På området finns aktiviteter så som gym, fotbollsplan samt egen brygga för bad och båtåkning. Vid besök av föräldrar finns ett eget hus där umgänge och övernattning sker. Även vistelse utanför området görs för att berika ungdomarnas vardag. Vill du jobba inom en organisation där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv och där du erbjuds ett viktigt och spännande jobb? Då är du välkommen att söka tjänsten som behandlingssekreterare hos oss. Du kommer tillhöra ett team med behandlingssekreterare, psykologer, sjuksköterskor och en alkohol- och drogterapeut, totalt 10 medarbetare. Din chef är vård och behandlingschefen. Vi står inför en organisationsförändring inom vård och behandlingsavdelningen, där du och övriga behandlingssekreterare från och med februari, kommer tillhöra vård och behandlingsavdelningen.. Professionen har tidigare tillhört respektive avdelning. Denna förändring innebär att du kommer att ha stora möjligheter till att påverka hur ni ska organisera er och samverka både inte din egna avdelning men också mellan din enhet och övriga avdelningar. Som behandlingssekreterare kommer du i huvudsak att ansvara för behandlingsplanering, dokumentering samt planering av behandlingsinterventioner. Du har en aktiv roll som samarbetspartner med socialtjänst och andra externa nätverk. Tillsammans med övrig personal har du ett stort ansvar för det dagliga arbetet och är en vuxen förebild som ansvarar för att skapa en stabil, trygg, aktiv och utvecklande miljö för ungdomarna. Inledningsvis kommer du främst arbeta mot avdelning Viken.

Kvalifikationer

Du är utbildad beteendevetare, socialpedagog, socionom, eller innehar annan utbildning vi bedömer likvärdig. Utbildning inom KBT, MI-coachutbildning, ART, ÅP, beroendelära samt att leda samtalsgrupper är meriterande. Erfarenhet av arbete med missbrukande ungdomar inom tvångsvård ses också som meriterande. Då du ingår i en arbetsgrupp där olika funktioner förekommer, samt hanterar uppdrag med flera olika aktörer, så som ungdomens nätverk, socialtjänst och skola, ställs krav på flexibilitet, samarbetsförmåga, initiativförmåga, ansvarstagande och förmåga att kunna prioritera bland arbetsuppgifter. Då behandlingsarbete dokumenteras och diskuteras ställs också krav på god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift. För att lyckas i din roll bör du har en god förmåga till att hålla struktur och planering, samt kunna motivera och göra ungdomar intresserade av förändring. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-01-21 Referensnummer: 2.9.1 00442-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Camilla Åberg-Sjögren
Avdelningsföreståndare avd Viken
010-4532750
Christoffer Gliesmann
SACO
010-4532794

Hans Nyholm
OFR
010-453 27 06

Martin Rapp
SEKO
010-4532798


Övrigt

Övrigt: Vi tillämpar provanställning. Utöver ett stimulerande, utvecklande och givande arbete, erbjuder Brättegården dig en god arbetsmiljö och bra förmåner. Förmånerna består bland annat av extra semesterdagar, lediga klämdagar, friskvårdsbidrag, ersättning för läkemedel etc. Vi tillämpar också rökfri arbetstid. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.