Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

HR-generalist

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Fagared har åtta avdelningar med plats för 52 pojkar och flickor huvudsakligen i åldern 16-21 år och som är omhändertagna enligt LVU eller dömda enligt LSU. Vi är ca 300 medarbetare på institutionen och bedriver verksamhet på tre orter: Lindome, Öxnevalla och Göteborg.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Fagared är inne i en utvecklande fas där vi aktivt arbetar med att öka våra kompetenser inom flera områden. Turen har kommit till HR-området och vi söker därför nu en HR-generalist som organisatoriskt kommer tillhöra den administrativa enheten. Som HR-generalist hos oss arbetar du brett inom HR-området och med att vara ett stöd i det löpande personalarbetet. Du ansvarar för rådgivning och stöd till chefer inom villkor och avtal, löne- och kollektivavtalsförhandlingar, rekrytering, karriärsutveckling och planering samt systematiskt arbetsmiljöarbete. Två centrala arbetsområden du kommer arbeta med är arbetsmiljö- och arbetskulturfrågor (grupp) respektive rehabiliteringsärenden (individ). Deltagande som representant för arbetsgivarsidan i facklig samverkan kan förekomma i tjänsten. Även arbetsuppgifter av administrativ art förekommer i tjänsten. Du ingår i institutionens HR-grupp som består av HR-administratör, rekryterings- och bemanningsansvarig, administrativ chef och institutionschef. Tillsammans ansvarar ni för HR-frågor och arbetar för hela institutionen. Du förväntas i din roll som HR-generalist ha kännedom om arbetssätt, processer och regelverk avseende HR-området. Du behöver löpande hålla dig ajour med vad som gäller för HR-området inom staten. Din närmaste kollega kommer bli institutionens HR-administratör. Tjänsten innebär resor mellan institutionens verksamhetsorter samt att det kan förekomma tjänsteresor inom Sverige. Rollen som HR-generalist kräver hög tillgänglighet, stor noggrannhet och ett gott bemötande.

Kvalifikationer

Krav: • Högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant, helst personalvetarprogrammet eller liknande examen. • B-körkort • Erfarenhet av HR-arbete Önskade egenskaper: Som HR-generalist ser vi att du har god samarbetsförmåga, god initiativförmåga och kan arbeta självständigt. Du är flexibel och kan arbeta med flera frågor samtidigt. Du är administrativt driven och noggrann. Du har god kommunikationsförmåga och trivs med en nära kontakt med verksamheten. Meriterande är fullgjord examen inom HR-området samt erfarenhet av HR-arbete inom statlig förvaltning.
Erfarenhet av HR-arbete

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-16 Referensnummer: 2.9.1-2919-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Rekryterare


Johnny Staal
OFR/S
010-4536307

Catharina Wikehult
Saco-S
010-4536404

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Innan beslut om anställning fattas kommer bakgrundskoll samt registerkontroll genomförs då tjänsten är placerad i myndighet med uppdrag att bedriva tvångsvård. Provanställning på 6 mån tillämpas. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.