Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande avdelningsföreståndare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande avdelningsföreståndaren är du direkt underställd avdelningsföreståndaren och ni kommer tillsammans leda och fördela arbetet på avdelningen. Du kommer vara avdelningens spindel i nätet och arbetet kommer att omfatta uppföljning för placerade ungdomar, dokumentation, stöd och handledning av kollegor samt samverkan med socialtjänst, föräldrar, myndigheter och andra externa parter. Du behöver ha god kunskap om rådande lagstiftning samt kunna hantera stressfyllda situationer och ha modet att sätta gränser och vara konsekvent. Den biträdande avdelningsföreståndaren är ansvarig för avdelningen vid ordinarie avdelningsföreståndares frånvaro och du ingår i institutionens chefsberedskap och krisgrupp

Kvalifikationer

• Akademisk examen minst 180 hp inom juridik eller samhälls- och beteendevetenskap eller motsvarande. • Flerårig erfarenhet av arbete inom kriminalvård, socialtjänst, vård och behandling eller motsvarande samt vitsordad lämplighet för ledarskap. • Mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. • B-körkort.. Meriterande • Erfarenhet av myndighetsutövande. • Utbildning inom och erfarenhet av att bedriva behandling. Personliga egenskaper Som person ser vi att du är trygg och tydlig, att du är kommunikativ, involverande, lyhörd och har ett högt säkerhetsmedvetande. Ditt förhållningssätt genomsyras av struktur, engagemang och beslutsamhet. Du uppvisar goda förmågor i att vara flexibel och stresstålig. Uppdraget kräver ett gott samarbete både inom institutionen och med våra samarbetspartners. Du har en prestigelös inställning, utövar ett moget ledarskap och bygger upp goda professionella relationer.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-23 Referensnummer: A1078432
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jonathan Eliasson
Institutionschef
0104535601
Henrik Isgren
SACO
010 - 435 56 26

Johan Collin
ST
0104535621

Pia Gullarbergs
SEKO
010 - 453 56 21


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här