Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter till eftervården på SiS ungdomshem Bärby

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Eftervården är en öppen avdelning placerad i Röda Stugan på SiS ungdomshem Bärbys område där ungdomarna genomför en del av den sista biten i sin behandlingen innan det är dags att flytta hem/eget boende. Ungdomarna har praktik och/eller går i skola primärt utanför institutionen. Behandlingsassistenternas uppgift är att följa ungdomarna i den upprättade behandlingsplanen samt coacha och vägleda ungdomarna på deras väg tillbaka till samhället. Dokumentation är en del av det dagliga arbetet samt löpande samverkan och kommunikation med t.ex. socialtjänst, skola och praktikplatser.

Kvalifikationer

Socionom, socialpedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du har erfarenhet av arbete med ungdomar i liknande situation. Du bör ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du ska vara minst 25 år och körkort (B) krävs då arbetet kan innebära resor.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Deltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-31 Referensnummer: 4791-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lena Kaulanen
AF Eftervården
010-453 22 04
Christofer Björkskog
saco-S/SiS
073-802 32 12

Patrick Fällman
OFR
010-4534922


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.