Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Eknäs söker behandlingsassistenter för tillsvidare anställning.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. Huvudkontoret ligger på Lindhagensgatan, Hornsberg i Stockholm. SiS ungdomshem Eknäs. Är en arbetsplats med drygt 80 anställda, fördelat på fyra boendeavdelningar, skola och gemensamma funktioner. Du finner oss cirka tio minuters bilväg söder om Enköping, vackert placerat och i nära anslutning till Mälaren. Vi tar emot maximalt 26 pojkar samtidigt, i åldern 16-21 år, omhändertagna enligt LVU, med svåra psykosociala problem samt med pågående kriminalitet och missbruk. Allt arbete inom SiS utgår ifrån våra värdeord: Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Arbetsbeskrivning

I din arbetsuppgift ingår att tillsammans med varje avdelningsledning och övrig personal, utföra arbete på ungdomarnas låsbara avdelningar. Detta enligt den behandlingsplan och de åtgärdsbehov som är utformade efter aktuell socialtjänsts uppdrag, och varje ungdoms specifika behov. I arbetet ingår även div. allmänsysslor som innefattas i ungdomens vardagliga sociala- och fysiska träning, samt att skriftligt dokumentera iakttagelser runt detta. Arbetet bedrivs utifrån evidensbaserade metoder och ett beteendeterapeutiskt synsätt, vilket ligger till grund för verksamheten på Eknäs. I arbetsuppgiften kommer även att ingå kontakter med ungdomarnas familjer, socialtjänst och andra myndigheter.

Kvalifikationer

Du ska ha en avslutad och godkänd treårig gymnasieutbildning och en lämplig, minst tvåårig eftergymnasial utbildning, som ex. behandlingsassistent, fritidspedagog, beteendevetare m.fl. Samt att du också kanske har, några års yrkeserfarenhet. Vi eftersträvar också en mångfald i personalgruppen, med bl.a. olika språkkunskaper, erfarenheter etc. Stor vikt kommer att läggas på Din: -personliga lämplighet -samt Ditt genuina intresse av att arbeta med ungdomar i en utsatt situation. Samtidigt som Du är trygg i dig själv och utgör en stabil, vuxen och tydlig förebild. Arbete på institution är meriterande, liksom utbildning inom ex. Kognitiv Beteende Terapi (KBT), Aggression Replacement Training (ART), Motiverande Intervju (MI), Återfallsprevention (ÅP)

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse, som också kan vara före 2020-07-01. Vi tillämpar provanställning på 6 månader och individuell lönesättningen.

Ansökan

Ansök senast: 2020-06-07 Referensnummer: dnr 2.9.1-02363-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 7 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Moshe Sinita
Avdelningsföreståndare
010-453 26 21
Patrick Fällman
OFR - SiS


Rolf Bergenstråhle
Avdelningsföreståndare
010-453 26 41
Conny Almlöf
SEKO
010-453 26 00

Marita Torén
Saco/SiS
010-453 26 74Övrigt

Övrigt: Anställningsintervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden. Du som sökande behöver, bl.a. med anledning av Eknäs geografiska läge, inneha körkort och tillgång till bil. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.